18 / 04 / 2024

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 25-28 Mayıs'ta!

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 25-28 Mayıs'ta!

GTO Başkanı Eyüp Bartık, 25-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek "Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"na katılacaklar için THY tarafından yüzde 20'ye varan indirim uygulanacağını bildirdi.



Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, 25-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek "Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı"na katılacaklar için THY tarafından yüzde 20'ye varan indirim uygulanacağını bildirdi.


Bartık, odanın olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, komşu ülkelerle ticari ilişkileri daha da geliştirmek için ticaret ofisi açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Önceki yıl Erbil’de hizmete açılan ofisin Türk ve Iraklı iş adamları için önemli görevler üstlendiğini anlatan Bartık, "Bu ofis, hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi hem de ikili ilişkilerin daha da iyi noktalara gelmesine katkı sağlıyor." dedi.


Erbil’in ardından ikinci ofisin de Tahran'da açılacağını kaydeden Bartık, İran'a ambargonun kaldırılmasının ardından dünyanın gözünün bu ülkeye çevrildiğini belirtti.


Gaziantep'in sanayileşmesinin ardındaki temel sektörlerin başında tekstil ve dokumanın geldiğine işaret eden Bartık, bu sektörlerin önemli üretimleri arasında yer alan halıcılığın kentte her geçen gün geliştiğini söyledi. Bartık, şunları kaydetti:


"25-28 Mayıs tarihleri arasında Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na ev sahipliği yapacağız. Sektörün liderlerini bir araya getirecek olan fuara, 192 firma katılacak. Bu yıl THY de fuara katkı sağlayacak. Şöyle ki, dünyanın dört bir tarafından ziyaretçilerin katılacağı fuara özel indirim yapılacak. THY, fuara özel Gaziantep varışlı dış hat seferlerinde yüzde 20'ye varan indirim uygulayacak."


AA





Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


26 Mayıs'ta sona erecek Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na 160 yerli, 32 yabancı halı firması katılacak


Domotex Turkey Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, 23-26 Mayıs'ta Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.


GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yazılı açıklamasında, halının merkezinde gerçekleştirilecek fuarın önemli bir organizasyon olduğunu belirtti.


Bartık, GTO, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB), Gaziantep Halıcılar Odası (GHO) ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenecek fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının katılacağını ifade etti.


Fuarda sadece makina halılarının sergilenmeyeceğini vurgulayan Bartık, kilim, tekstil yer döşemeleri, elastik yer döşemeleri, ahşap ve parke, tekstil makinesi ve aksesuarları, lifler, iplikler ve tekstil ürünlerinin de fuarda bulunacağını kaydetti.


Bu yılın 4 aylık döneminde Gaziantep'ten 421 milyon 634 bin dolarlık halı ihracatı yapıldığına işaret eden Bartık, fuarın hem yeni iş bağlantıları hem de ihracatın artırılması için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.


Fuarın diğer sektörlere de büyük katkı sağladığını belirten Bartık, otelcilerden lokantacılara, taksicilerden küçük esnafa kadar birçok sektörün fuar nedeniyle işlerinin arttığını bildirdi.


Dünya


Geri Dön