29 / 03 / 2024

Dönerciye Esenyurt Meydanı'nında arsa sattılar!

Dönerciye Esenyurt Meydanı'nında arsa sattılar!

Kamyonetini mobil döner aracına çeviren 67 yaşındaki İbrahim İhsan Kutnak, 3 kişi tarafından dolandırıldı. Esenyurt Meydanı’nı satın almak için 100 bin TL ödeyen İbrahim İhsan Kutnak (67) işin peşini bırakmadı.



İbrahim İhsan Kutnak (67), döner tezgahına çevirdiği kamyonetini koymak için yer arıyordu ancak 3 kişi tarafından dolandırıldı. Esenyurt Meydanı’nı satın almak için 100 bin TL ödeyen İbrahim İhsan Kutnak (67) işin peşini bırakmadı.

Kutnak, döner satışı yapmak için İstanbul’daki belediyelere yer talebinde bulundu fakat olumsuz yanıt aldı. Kutnak, bindiği takside şoförlük yapan Mustafa Tezcan ile tanıştı. İddiaya göre Tezcan, Esenyurt Belediyesi’nde tanıdıkları olduğunu belirterek yardımcı olabileceğini söyledi.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, Tezcan, Kutnak'ı iki arkadaşı ile tanıştırdı. Tezcan, anlaşmanın ardından iki arkadaşını da yanına alarak Kutnak’ı Esenyurt Meydanı’na götürdü. Burada metreyle meydanda ölçümler yapan Tezcan ve arkadaşları Kutnak’ı ikna ederek 100 bin lirasını aldı.

Kutnak olay sonrasında savcılığına başvuru yaptı.  Aradan geçen iki yılın ardından şüphelilerin Esenyurt Belediyesi’ne aitmiş gibi hazırladığı sahte evraklar savcılığa ulaştı.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı şüpheliler hakkında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.


Geri Dön