26 / 04 / 2024

Dönüşüm sürecinde kredi avantajları!

Dönüşüm sürecinde kredi avantajları!

YENİ binalardan mülk sahibi olmak isteyen ve alımı kredi ile yapacak vatandaşın, yeni yapılacak binanın normal bir yenileme mi, yoksa kentsel dönüşüm ile mi yenilendiğini araştırmasında fayda var...



YENİ binalardan mülk sahibi olmak isteyen ve alımı kredi ile yapacak vatandaşın, yeni yapılacak binanın normal bir yenileme mi, yoksa kentsel dönüşüm ile mi yenilendiğini araştırmasında fayda var.

 

Bu araştırma, alıcılar açısından, kredi ödemelerindeki kolaylıklar ve vade tutarlarındaki esneklik nedeni ile önem arz ediyor. 


Uygulamadan yararlanmak için Bakanlar Kurulu veya idare tarafından belirlenen 'Riskli Alan'da yer alan ya da bakanlıkça lisanslandırılmış şirketlerin teknik heyet raporu ile "Riskli Yapı" olarak belirlenmiş, inşaatı tamamlanmış bir yapı olması gerekiyor. Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapılar için uygulanan kredi faiz indirimleri bulunuyor. Kentsel dönüşüm kredisinden, yeni konut veya işyeri alacaklar, mevcut binaların güçlendirilmesi için veya binalarını yenilemek isteyenler yararlanabiliyor. 


Denge Değerleme Y.K.B.'den Baki Budakoğlu, "Bakanlık tarafından faiz desteği verilecek kredi miktarları, hak sahipleri için; konut ve işyerlerinde 100 bin TL'ye kadar, 100 bin TL üzerindeki talepler için ise bankaların faiz oranları ile kullandırılmaktadır" dedi.



Habertürk Gazetesi 


Geri Dön