29 / 03 / 2024

Dorçe Prefabrik çevreci modüler yapılar inşa ediyor!

Dorçe Prefabrik çevreci modüler yapılar inşa ediyor!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, pratik kurulumu be avantajlı özellikleriyle dikkat çeken çevreci yapı tasarlamaya devam ediyor. 



 Dorçe Prefabrik ve İnşaat, enerji, ısınma, su ve atık yönetimiyle "kendi kendine yetebilen" sürdürülebilir modüler konteynerleri göz önüne alarak projelerini hayata geçiriyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şirketten yapılan açıklamada enerji, ısınma, su ve atık yönetimiyle kendi kendine yeten, sürdürülebilir modüler konteynerler geleceğin yapıları olarak isimlendiriliyor. Dorçe Prefabrik ve İnşaat, tüm projelerinde bu unsurları göz önünde tutarak projelerini tasarlıyor. 

Modüler konteyner seçenekleri farklı kullanım alanları sayesinde çok yönlü olarak kullanılabiliyor. Bu portatif yapılar, savunma sanayisinden sağlık sektörüne kadar çok sayıda alanda kullanılabiliyor. Pratik kurulumu ve sağladığı avantajlı özellikleriyle dikkat çeken modüler konteynerler, geri dönüştürülebilir ve çevreci materyallerle dizayn ediliyor. 

Modüler yapı tasarımlarından meydana gelen ve kendi kendine yetebilen konteynerler, güneş enerjisinden en yüksek düzeyde yararlanmayı hedefliyor. Bu yapılarda yer alan güneş panelleri, güneş ışınlarını enerjiye dönüştürerek çevreci yaklaşımlardan faydalanıyor. Aynı zamanda sadece geri dönüştürülebilir malzemelerle tasarlanan bu yapılar, karbon salınımı yapmadığı için hava kirliliğine de sebep olmuyor. 

Geri dönüşümlü çelik yapı sistemlerinden faydalanan modüler tasarımlar, dayanıklı yapısı yardımıyla uzun zamanlı kullanım sağlıyor. Çatı, duvar ve pencerelerde yer alan ısı yalıtım sistemleri ile ısı kaybını en aza düşürebiliyor, kendi kendine yetebilen konteynerleri tercih ederek enerji yönetim sistemlerinden en verimli şekilde faydalanabiliyor. 

Savunma sanayiinde kullanılan araç ve yapıların taşınabilir olması oldukça büyük öneme sahip. Kendi kendine yetebilen modüler konteynerler, bu alanda pratik bir kullanım özelliğine sahip. Havadan taşınabilen bu yapılar, katlanabilen, hafif ve dayanıklı yapıları sayesinde çok yönlü olarak değerlendirilebilir.

Aynı zamanda sağlık sektörü, insani yardım kuruluşları ve STK faaliyetlerinin sürdürülmesinde de bu pratik yapılardan faydalanabiliyor. Konteynerlerde yer alan mutfak, revir, yaşam üniteleri, çamaşırhane, banyo ve tuvalet sayesinde bir yaşam alanında gerek duyulabilecek her şeye tek bir mekanda erişilebiliyor. Sağlık bakım ünitelerinin bir arada tedarik edilmesi acil durumlarda hayati öneme sahip. Modüler konteynerler ile kolay erişilebilir sağlık üniteleri oluşturulması mümkün hale geliyor.

Dorçe Prefabrik ve İnşaat’ın önemli bir AR-GE yatırımı ve inovasyonu sonucunda tasarlayıp ürettiği Hava / Helikopter ile Taşınabilen Konteynerlerin (HTK) herhangi bir el aleti veya ekipman yardımı olmaksızın her türlü ortamda, elle kolayca montajı yapılabiliyor. Konteyner üniteler, tam teşekküllü klinik, WC-duş, bakım ve rehabilitasyon merkezleri, ofis ve mutfak olarak kullanılabiliyor. Modern İnşaat Yöntemleri (MMC) ile üretilen bu yapılar, kolaylıkla başka bir sahaya taşınabilecek, farklı amaçlarla kullanılabilecek ve geri dönüştürülebilecek yapılar oluyor.

Dorçe Prefabrik ve İnşaat’ın İran Bam depremi için üretip sevk ettiği modüler yaşam konteynerleri depremzedelerin temel ihtiyaçlarını giderdikten sonra, ülkenin genelindeki üniversitelerin yurt ihtiyaçlarına yönelik olarak revize edilerek öğrenciler için konaklama olanağına sahip.

Dorçe Prefabrik çevreci modüler yapılar inşa ediyor!

Taşınabilir ve genişleyen modüler yapılar ek olarak farklı ihtiyaçlar için farklı alanlar oluşturup, proje ve müşteri talepleri dahilinde jeneratör, şebekeden bağımsız güç sistemleri veya su arıtma sistemleri ile önceden donatılabiliyor.

Yakın gelecekte Dorçe Prefabrik ve İnşaat’ın ürün yelpazesinde yerini alacak olan kendi kendine yeten modüler yapılar ekipman olmadan kullanılabilecek, genişleyebilen yapıları ile ihtiyaca göre kolaylıkla sağlayabilecek. 

İstiflenebilir pratik tasarımlar ile ulaşım koşulları zorlu olan coğrafi bölgelerde bile aktif bir kullanım yapılabilecek. Dorçe Prefabrik’in kendi kendine yetebilen modüler konteynerleri ile sağlık sektörü, savunma sanayi ve yardım çalışmaları gibi pek çok alanda kolaylıkla portatif yaşam alanları yapılabilecek.

Dorçe, IDEF21'de prefabrik yapılarını tanıtacak!


Geri Dön