29 / 03 / 2024

Dortmund Trabzon Meydanı açıldı!

Dortmund Trabzon Meydanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Almanya'nın Dortmund kentindeki Trabzon Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.



Almanya'nın Dortmund kentinde yer alan merkezî bir meydana ‘Trabzon Meydanı’ ismi verildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Dortmund Büyükşehir Belediye Başkanı Ullrich Sierau meydanın yeni isminin yazıldığı tabelayı beraber açtı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, buradaki konuşmasında, Dortmund şehriyle kardeş şehir protokolü imzalanmasının üzerinden geçen 5 senede iki kent arasındaki ortaklıkta hatırı sayılır mesafe aldıklarını, yapacakları çalışmalarla kardeş şehir ilişkisinin çok daha kurumsal bir yapıya kavuşacağından emin olduğunu belirtti.

İki şehir arasında birlikte hareket edilebilecek pek çok alan bulunduğunu söyleyen Zorluoğlu, “Eğitimden kültüre, bilimden spora, kültürden ekonomi ve ticarete kadar birçok alanda birlikte gerçekleştirebileceğimiz faaliyetler bulunduğunu ve birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum. Bugün açılışını yaptığımız Dortmund Trabzon Meydanı, sadece ilişkilerimize ivme kazandırmayacak, aynı zamanda iki şehrin halklarını da birbirine daha fazla yakınlaştıracaktır” diye konuştu.

Bu kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan  Zorluoğlu, “Trabzon-Dortmund kardeş şehir ilişkisine kuruluşundan bugüne kadar katkı yapan uyum meclisi üyelerine, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarına, Trabzon dernekleri yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Trabzon Meydanı’nın her iki şehrin insanlarına da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dortmund Belediye Başkanı Sierau da yıllar önce Türkiye ve Trabzon’dan gelip Dortmund’un ve Almanya’nın kalkınmasına katkıda bulunanlara teşekkür etmek için böyle bir karar aldıklarını söyleyerek “Kardeş şehir olduktan sonra büyük dostluklar geliştirdik ve bugün bunun meyvesini alıyoruz. Birlikte birçok konuyu konuştuk. Trabzon’dan çok sayıda insanın Dortmund’a gelmesinden dolayı memnunuz. Şehrimizde kardeş şehrimizin isminin yer aldığı bir meydanın olmasından büyük kıvanç duyuyorum” diye konuştu.

Kemençe eşliğinde horon gösterisi de sunulan açılışa, Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dernek yöneticileri ve çevre sakinleri katılım gösterdi.

 


Geri Dön