25 / 04 / 2024

İnegöl Akhisar'daki Çeşmeli Meydan açıldı!

İnegöl Akhisar'daki Çeşmeli Meydan açıldı!

İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi’ne yapılan Çeşmeli meydan törenle açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal hayata yön veriyoruz." dedi.



İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi’ne yapılan Çeşmeli meydan törenle açıldı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ü modern bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal hayata yön veriyoruz. Avrupa’ya baktığımızda meşhur şehirlerin meydanları var ve bu şehirler meydanlarıyla ünlü olmuş. Yapacağımız iddialı projelerle İnegöl’ün de meydanlarıyla anılmasını sağlayacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı başlattık. Eski Hastaneyi yıkarak kentsel yenileme çalışmalarına hız verdik. Bu alanda yapılacak şehir meydanı ve belediye sarayı projesi için proje yarışması yapacağız. Şu an eski hastane binası tamamen yıkılıp alan temizlendi. Heykel alanı ve Kuğulu Parkı da kapsayacak 90 dönümlük alana sahip bu bölgeye İnegöl’e yakışacak, şehre nefes aldıracak İnegöl ile özdeşleşecek bir meydan kazandıracağız. Yine seçim beyannamemizde yer alan İnegöl Kültür Sarayı’nın yıkılarak yerine yer altı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlemesi yapacağız. Buna benzer birçok çalışmayı inşallah bu hizmet dönemimizde tamamlayacağız. bugün de Akhisar’a kazandırdığımız ikinci çeşmeli meydanın açılışını yapmak üzere buradayız" dedi.


Proje hakkında bilgi veren Aktaş, "Uygulama alanında 747 metrekarelik sert zemin meydan alanı, 137 metrekarelik yeşil alan ve dört musluklu bir çeşme yaptık. Meydan düzenleme çalışmaları yapılırken, burada hâlihazırda bulunan çeşmenin mevcuttaki su hattı korunarak projemize dâhil edilmiştir. Çeşme yapılan düzenlemeyle dört musluklu ve 16 metrekarelik alana sahip olacak şekilde mermer kaplamalı olarak yeniden inşa edildi. Proje maliyeti 75 bin TL’dir. Halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim" dedi.




Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İnegöl Belediyesi tarafından Akhisar Mahallesi'ne yapılan çeşmeli meydan törenle açıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ü modern bir şehir yapmak için çalıştıklarını belirterek, "Mahallelere nefes aldıracak meydan düzenlemeleriyle sosyal hayata yön veriyoruz. Yapacağımız iddialı projelerle İnegöl'ün de meydanlarıyla anılmasını sağlayacağız. Eski hastaneyi yıkarak kentsel yenileme çalışmalarına hız verdik. Bu alanda yapılacak şehir meydanı ve belediye sarayı projesi için proje yarışması yapacağız. Heykel alanı ve Kuğulu Parkı da kapsayacak 90 dönümlük alana sahip bu bölgeye İnegöl'e yakışacak, şehre nefes aldıracak İnegöl ile özdeşleşecek bir meydan kazandıracağız. Yine seçim beyannamemizde yer alan İnegöl Kültür Sarayı'nın yıkılarak yerine yer altı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlemesi yapacağız. Bugün de Akhisar'a kazandırdığımız ikinci çeşmeli meydanın açılışını gerçekleştirdik" dedi. 


Bursa'da Meydan


Geri Dön