29 / 03 / 2024

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 



Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldığı yazısına "Sürekli değişen döviz kurunun artışı her sektörü etkilediği gibi, gayrimenkul sektörünü de son dönemde anlamsızlaştırdı. Satış fikirleri olmayan daire sahiplerinin, döviz kurunun yükselmesiyle beraber gayrimenkul danışmanlarını arayıp dairelerini dolara endeksleyip satılmasını isteyip aynı zamanda satış talebinin yanı sıra dairelerinin içerisinde ki kiracılarının, artış dönemleri gelmeden, fiyatları iki katına çıkarma talepleri olduğunu beyan ediyorlar" değerlendirmesinde bulunarak başladı. 

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

"Güncel satışta olan portföylerimiz üzerinden müşteriler ile anlaşılıp kaparo alınarak devir sürecine başlanıldığı noktada daire sahiplerinin döviz kurunun artışıyla beraber kaparo iadelerini yapıp dairelerinin fiyatlarını hemen dövize endekslemeleri biz danışmanların müşterilerimize karşı mahcup olmamıza aynı zamanda piyasanın nereye gideceği hakkında cevap veremeyeceğimiz bir noktaya getiriyor" ifadelerini kullanan Dilan Çelik, yazısını şu şekilde sürdürdü:

"Aynı zamanda yasal olarak kontrat tarihleri bitmeyen, anlaşılan fiyat üzerinden sıkıntısız bir şekilde devam eden kiracılarımızın dövizin artmasıyla daire sahiplerinin kiracısını çıkartıp yeni bir kiracı üzerinden en yüksek kira rakamından konutu kiraya vermemizin istenmesi asla etik bir davranış olmamakla beraber, kiracılarımızla da anlaşmazlıklara sürüklüyor.

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Piyasada Türk müşterimizin zaten çok az sayıda olması, satışların çoğunun yabancı müşteriler üzerinden ilerlemesine bir de döviz kurunun yükselmesiyle beraber fırsatçı daire sahiplerinin taleplerinin çoğalması Türk müşterinin satış noktasında asla alım yapamayacak bir noktaya gelmesine bizi sürüklüyor."

Kira artışları tahliye nedeni olabilir mi?

Konut sektöründe kira oyunları bitmiyor!


Geri Dön