24 / 04 / 2024

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarının görüleceğini belirterek, "İkinci el araç fiyatları da geri gelecektir." dedi.



Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasının ardından döviz kurlarında yaşanan geri çekilmenin ikinci el araç piyasasına etkisini değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; araç fiyatlarındaki artışın birden fazla sebebi olduğuna değinen Erkoç, bu sebeplerden ilkinin tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle üretimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle arz talep dengesinde yaşanan sıkıntılar olduğunu söyledi.  Türkiye'deki araçların yüzde 80'inin ithal, yüzde 20'sinin montajlı araç olduğuna dikkat çeken Erkoç, kur yükseldikçe araçların fiyatları, ÖTV ve KDV'nin de arttığını söyledi.

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Kurdaki düşüşle sıfır araç markalarından bazılarının fiyatlarında güncelleme yaptıklarını belirten Erkoç, "İkinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarını göreceğiz, ikinci el araç fiyatları da geri gelecektir ama bunun piyasalara yansıması 1-2 gün içinde olmaz. Bu fiyat güncellemesi bir hafta, 10 günü bulabilir. Çünkü piyasaların kurdaki düşüşü kabul etmesi gerekiyor. 300 bin lira değerindeki bir araçta yaklaşık 25-30 bin lira gibi bir indirim yaşanabilir." ifadelerini kullandı.

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

İnsanların bayilerde araç bulamamasından dolayı fiyatların arttığına değinen Erkoç, piyasalarda dengenin yeniden sağlanacağını ve 2022 yılında tam bir toparlanma yaşanacağını söyledi.

Dünya genelinde yaşanan çip krizinin çözümünün gelecek yılın ortalarını bulacağını ifade eden Erkoç, piyasaya sıfır araç girmesiyle de "fiyatlarda tam bir gerileme" olacağını ifade etti.

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!

Araba piyasasında beklenen haber geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön