25 / 04 / 2024

araba fiyatları düşer mi

araba fiyatları düşer mi

Çip krizine rağmen büyük otomotiv üreticileri 10 senelik süreçte dizel ve benzinli araç üretimini önemli ölçüde azaltmayı veya sonlandırmayı hedefliyor. Fakat arz talep dengesiyle fiyatların bir süre daha yüksek olması öngörülüyor.

Araba fiyatları ters köşe yaptı! Yeni zamlar geliyor!

Hammadde ve navlun maliyetlerindeki artışlarla boğuşan otomotiv üreticilerine bir darbe de enerji zamlarından geldi. Sözleşmelerde revizyonların kaçınılmaz hale geldiğini söyleyen tedarikçiler, yüzde 7'ye varan fiyat artışına hazırlanıyor. Artan maliyetler otomobil fiyatlarına da yansıyacak.

Otomobil fiyatları düşüyor!

Dolar ve euro kurundaki düşüşle birlikte otomobil markaları da birer birer indirim yapmaya başladı. Markalar ÖTV tabanının altına düşen modellerde 100 bin liranın üzerinde indirim yaptı. Talaş krizi ve hammadde sıkıntısı yaşayan otomotiv sektöründe talep artarken sıfır araç arzı azalıyor.

Araba fiyatlarında büyük düşüş yaşanacak! Son bir ay!

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın "Döviz kurunun da gerilemesiyle 1 ay sonra ikinci el araba fiyatlarında yüzde 50’lik bir düşüş öngörüyoruz" ifadesini kullandı.

Döviz kurundaki düşüş ikinci el araç fiyatlarına da yansıyacak

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç sektöründe de kurun düşmesinin yansımalarının görüleceğini belirterek, "İkinci el araç fiyatları da geri gelecektir." dedi.

Araba piyasasında beklenen haber geldi!

Kurdaki sert düşüş araba fiyatlarına da yansıdı. Renault, Dacia, Citroen, Peugeot ve Hyundai markalarında sıfır araba fiyatları indirilirken, bazı markaların da çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Gayrimenkul fiyatları düşecek mi? Vatandaşlar ne bekliyor? 

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar fiyatların gidişatının ne olacağını merak ediyor. Gazeteci Hakan Çınar, X sosyal medya hesabından 'Sizce gayrimenkul fiyatları düşer mi?' sorusunu sordu. İşte gelen yorumlar...

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

İkinci el araba piyasasının röntgeni çekildi: Fiyatlar düşüyor, ilan sayısı azalıyor!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), ikinci el otomobil piyasasıyla ilgili rapor hazırladı. Rapora göre ikinci elde fiyatlar düşerken, ilan sayısı gittikçe azaldığı belirtildi.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam edecek mi? Araba almak isteyenler o tarihi beklesin!

Otomobil fiyatlarındaki fahiş artışları engellemek için alınan önlemler sonuç vermeye başladı ve araba fiyatları düşmeye başladı. Peki ikinci el araba fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Araba almak isteyenler dikkat! İkinci el araba fiyatlarındaki düşüş yavaşladı mı?

Araba almak isteyen binlerce kişi otomobil piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor. VavaCars'ın, ikinci el araç piyasasının nabzını tutan ekim ayı VavaAI fiyat endeksi verilerine göre ekim ayında ikinci el araba fiyatlarında düşüş yaşandı.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Araba almak isteyenlere müjde! Otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası! 0.99'dan başlayan imkanlarla...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeler ve yaptırımlar sonrası araba fiyatları düşüşe geçerken, otomobil markalarından indirim kampanyaları gelmeye başladı. Araba almak isteyenlere müjde , otomobil fiyatlarında yeni kredi kampanyası...

Konut fiyatlarında son dakika müjdesi! Hayalet evler için vergi gelirse, fiyatlar düşer! 

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaşanan yükselişler sık sık gündem oluyor. Emlakçı Mustafa Başaran, birden çok konutu olan ve evini kiraya vermeyen boş tutan ev sahiplerinden yüksek vergi alınması gerektiğini belirtti ve bu durumda fiyatların düşeceğini söyledi. İşte ayrıntılar..

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

araba fiyatları düşer mi Haberi

araba fiyatları düşer mi

Üretimde ciddi değişimler yaşanması öngörülen otomotivde ilk senelerde değişmeyen şey fiyatlar olacak.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; otomotiv üreticileri teknolojik ve iş modelinde 100 yılı aşkındır devam ettirdikleri üretim bantlarında önemli değişiklikler için hazırlıkta. Yeni nesil elektrikli araçlar, elektrikli sarj istasyonlarından uçan arabalara kadar gelecek 10 senelik sürede gelişmeler öngörülüyor.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticileri dizel ve benzinli araç üretimlerini 2030-2040 yılları arasında sonlandırmayı öngörüyor.

Örneğin, BMW 2030'da toplam satışlarının yüzde 50’sinin elektrikli araç olmasını planlıyor. Ford, Avrupa’ya satacağı bütün araçların 2030 yılından sonra elektrikli olacağı bilgisini aktardı. Jaguar Land Rover ise 2025'te tam anlamıyla elektrikli araçlara geçeceğini açıkladı.

Fakat bu planlama ve beklentiler gözlerin çip sorununa çevrilmesine neden oldu. Yükselen talepleri çip sorunu sebebiyle karşılayamayan şirketler, bu planlarla daha...