29 / 03 / 2024

Otomobil fiyatları düşüyor!

Otomobil fiyatları düşüyor!

Dolar ve euro kurundaki düşüşle birlikte otomobil markaları da birer birer indirim yapmaya başladı. Markalar ÖTV tabanının altına düşen modellerde 100 bin liranın üzerinde indirim yaptı. Talaş krizi ve hammadde sıkıntısı yaşayan otomotiv sektöründe talep artarken sıfır araç arzı azalıyor.



Dolar ve eurodaki düşüşün ardından otomotiv sektöründe de hareketlenme başladı. ÖTV matrahında alt segmente düşen otomobillerde 100 bin liranın üzerinde fiyat indirimi yapıldı.

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı'nın haberine göre; Yeni araç arzının az olması nedeniyle piyasada araç bulamama sorunu devam ediyor. Çip krizi, hammadde sorunu ve koronavirüsün yeniden canlanması fabrikaların geçici olarak kapanmasına neden oluyor.

Otomobil fiyatları düşüyor!

Sıfır araç stoklayanlar satışa çıkardı

Döviz kurundaki düşüş nedeniyle yeni araç alıp stok yapanlar, düşüşün devam edeceği beklentisiyle fiyatlarını indirerek araçları satışa çıkardı. Bu durum ikinci el otomobil piyasasında da etkili olmaya başladı. Sektör temsilcileri, ikinci el araç fiyatlarında yüzde 20 ile yüzde 50 arasında düşüşler olabileceğini, alıcıların bir süre bekleyip uygun fiyatlarla araç satın alabileceklerini belirtti.

Otomobil fiyatları düşüyor!

 

2022 model araçlar yüksek fiyattan gelecek

Her sene olduğu gibi otomobil markalarının distribütörleri 2022 model siparişlerini geçti. Ocak ayında 2022 modellerinin gelmesi ile birlikte otomobil fiyatlarında hafif bir artış bekleniyor. 2022 model araçların 2021 model sıfır araçlardan daha yüksek fiyatlarla satılması bekleniyor.

Otomobil fiyatları düşüyor!

En ucuz otomobil Hyundai'de

Piyasada sıfır olarak satılan en ucuz otomobil Hyundai i10 oldu. Hyundai’yi Fiat Egea Sedan takip ediyor. Renault Clio ise en ucuz arabalar listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!

Araba almak isteyenler dikkat! Satışlar durdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön