23 / 04 / 2024

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ilk toplantısında faizi sabit tuttu, ardından döviz piyasasında sakin seyir görülüyor...



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından güncel olarak takip edilen  dolar kuru son dönemde 13-14 lira arasında seyrederken Merkez Bankası'nın faiz açıklamasından sonra 13,30 seviyesinin altına kadar geriledi. Daha sonra kur yeniden 13,50'nin altında dengelendi. 

Dolar kuru haftanın son işlem gününde 13,50 lira seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL de 15,17 civarında hareket ediyor.

NTV'de yer alan habere göre; Merkez Bankası yeni yılın ilk toplantısında faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 14'te bıraktı. Merkez Bankası, dünkü açıklamasında "Tüm politika araçlarında TL'yi öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülmektedir" ifadesi kullanmıştı.

Aralık ayındaki karar metninde gözden geçirme süreci ifadesinde yer alan "ilk çeyrek boyunca" söylemine bu toplantıda yer verilmedi.

Merkez Bankası kararı sonrası dolarda son durum!

Bitcoin çakıldı! 38 bin doları test etti!

Altında büyük fırtına geliyor!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön