27 / 04 / 2024

Dövizdeki artış KKM’liyi zengin ediyor vatandaşı yiyip bitiriyor

Dövizdeki artış KKM’liyi zengin ediyor vatandaşı yiyip bitiriyor

Dövizdeki yükselişle birlikte kur korumalı mevduatın Hazine’ye yükü de gün geçtikçe katlanıyor. Mart ayında devletin kasasında çıkacak para 16.2 milyar lira olarak hesaplanırken kurdaki son hareketlilik ve yeni aylarla birlikte KKM’nin yükü 30 milyar TL’ye dayandı.



Mart ayında devletin kasasında çıkacak para 16.2 milyar lira olarak hesaplanırken kurdaki son hareketlilik ve yeni aylarla birlikte KKM’nin yükü 30 milyar TL’ye dayandı.

Dolar 16 lira sınırına dayanırken konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise şu ifadeleri kullandı: 

“Günlerdir ilgili sektörlerle toplantılar yapıyoruz. Hedefimiz enflasyonun ana sebeplerinden olan beklentileri düzeltmektir. El ele vererek yüreğimizle halledeceğiz. Ekonomimizin son iki yılda gösterdiği büyük başarı, tüm dünya tarafından takdir ediliyor. Küresel olumsuzluklara rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor.” 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön