28 / 03 / 2024

DSİ ve TOKİ arasında iş birliği protokolü imzalandı!

DSİ ve TOKİ arasında iş birliği protokolü imzalandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada TOKİ tarafından, 3 milyon 200 bin dekar araziyi suya kavuşturacak olan 25 sulama projesinin yapılacağını dile getirdi.



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamada sulamada yeni bir adım daha attıklarını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  TOKİ  tarafından, 3 milyon 200 bin dekar araziyi suya kavuşturacak olan 25 sulama projesinin yapılacağını dile getiren Pakdemirli, "Bu kapsamda 3 milyon 200 bin dekar civarında araziyi sulayacak projelerle çiftçimizin yanında olacağız. Söz konusu projelerin tamamlanmasıyla 300 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyar lira katkı sağlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Pakdemirli, protokolle yapılacak olan tesislerin toplam maliyetinin 8,5 milyar lirayı bulacağını dile getirerek şöyle konuştu:

"Türkiye'de suyun dörtte üçü sulamada kullanılıyor. Bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz. Protokol kapsamında inşa edilecek tesislerde de bu sistemler uygulanacak. Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sistemleriyle önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmekte. Böylelikle yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlanıyor."


Geri Dön