27 / 04 / 2024

Dubaili Emaar, Çamlıca projesi için düğmeye bastı!

Dubaili Emaar, Çamlıca projesi için düğmeye bastı!

Toskana Vadisi ile Türkiye'ye giren Dubaili Emaar, Türkiye'deki ikinci yatırımına Çamlıca'da start verdi



Eylülde satışların başlayacağı projede metrekare fiyatları 3 bin 500 - 4 bin dolar olacak. Proje kapsamında 15 bin kişilik bir kasaba kurulacak


Dubai'nin en büyük gayrimenkul şirketi Emaar, Toskana vadisi projesiyle girdiği Türkiye pazarındaki en büyük projesinin lansmanını eylülde yapmaya hazırlanıyor. Çamlıca'da 430 milyon dolara aldığı arazi üzerinde bir yıldan bu yana proje geliştiren şirket, 1000 konut ve 145 bin metrekarelik AVM'den oluşacak Çamlıca projesinde 15 bin kişilik yeni bir kasaba planlıyor. Emaar Türkiye CEO'su Ozan Balaban, projenin ev sahipleri hariç içinde yer alan oteli, alışveriş merkezi ve iş merkeziyle birlikte 5 bine yakın kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Projede yaşayacaklarla birlikte ise 15 bin kişilik küçük bir kasaba planladıklarını anlattı. 


BEYOĞLU TARZI EVLER 

Adı henüz belli olmayan Çamlıca projesinin rezidans bölümü 58 ile 300 metrekare arasında değişecek dairelerden oluşacak. Balaban, dairelerin metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin dolar arasında değişeceğini açıkladı. Projedeki daire fiyatları 205 bin dolardan başlayacağı proje 2015'te tamamlanacak. Projede ev sahiplerinin Beyoğlu ve Nişantaşı tarzı evler arasında seçim yapabileceğini söyleyen Balaban, ayrıca rezidans kulesi dışında proje içinde yer alacak Dubai orijinli The Adress Otel'den hizmet alacak servisli apartmanların da olacağını kaydetti. Projedeki The Adress Otel ise dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından çizildi. 


İÇİNDEN TRAMVAY GEÇECEK 

Projenin en ilgi çekecek bölümünün ise Beyoğlu temalı alışveriş merkezi olduğunu söyleyen Balaban, 145 bin metrekare alana sahip olacak AVM'de İstiklal Caddesi'ndeki gibi bir tramvayın da olacağını söyledi. 400 dükkanda ise 4 bin kişinin çalışacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra ofis bloğunda ise 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Projede ayrıca Demsa Grubu'nun Türkiye'ye ilk defa getireceği Fransız Galeries La- Fayette de yer alacak. Balaban, alışveriş merkezinin tasarımını dünyanın en büyük AVM'lerinden Dubai Mall'u tasarlayan DP Architects'in yaptığını kaydetti. Balaban, projede Türkiye'de ilk defa yapılacak penguen gibi hayvanların olacağı yeraltı hayvanat bahçesine de yer vereceklerini söyleyecek. Dubai başta olmak üzere Körfez ülkelerinden de projeye ciddi bir ilgi olduğunu vurguladı. Projede satışlar eylülde başlayacak.


Dilek Taş / SABAH 


Geri Dön