19 / 04 / 2024

Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik müjdesinin ardından, dul ve yetim aylığı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, asgari ücrete zam yapılmayacağı belirtilmiş olsa da dul ve yetim maaşları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.



Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Dul ve yetim aylığı artacak mı?

Emekli maaşlarındaki artışlar, dul ve yetim maaşlarını da etkiledi. Emekli maaşı 5 bin 500 liraya arttırıldığında, dul maaşı 4 bin 125 liraya, yetim maaşı ise 2 bin 750 liraya yükselmişti. Şimdi ise en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya yükselince, bu rakamlar da güncellenecek.

Yeni tabloya göre, çalışmayan ve emekli aylığı olmayan dul eşin aylığı 5 bin 625 liraya yükselecek. Tek başına yetim aylığı alan kişinin maaşı ise 3 bin 750 liraya çıkacak. Bu gelişmeler, emekli aylıklarının artmasıyla birlikte dul ve yetimlerin de daha fazla maddi destek alacaklarını gösteriyor.

Yetim ve dul aylıklarına zam! İşte milyonlarca kişinin merakla beklediği o zamlı maaşlar!

Aile Bakanlığı'ndan az önce yüzde 30 zam kararı! Haberi alanlar sevinçten uçtu mu uçtu

Dul ve yetim aylıklarına yüzde 30 zam geldi! 2023 dul yetim aylığı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön