26 / 04 / 2024

Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik müjdesinin ardından, dul ve yetim aylığı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, asgari ücrete zam yapılmayacağı belirtilmiş olsa da dul ve yetim maaşları konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.



Dul ve yetim aylığı miktarları ise şu şekilde: 2022 yılında dul ve yetim aylığı tutarları asgari ücretin brüt tutarının yüzde 40'ı olarak belirlenmişti. Bu tutar, 2023 yılında da aynı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Şu an için dul ve yetim aylığına bir zam yapılmamıştır ve bu konuda net bir bilgi bulunmamaktadır. Dul ve yetim aylığı miktarı ise, 2023 yılında brüt 1.904,60 TL olarak belirlenmiştir.

Dul ve yetim aylıklarında zam olacak mı? Dul yetim maaşları ne kadar olacak?

Emekliye maaş ve ikramiye müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı ortak yayında önemli açıklamalar yaptı ve Türkiye'deki 15 milyon emekli vatandaşı ile ilgili müjdeli bir haber verdi. En düşük emekli maaşının artık 7 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

Bu gelişme, asgari ücret ve dul-yetim maaşlarına yönelik beklentileri de arttırdı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil olmak üzere birçok vatandaş, asgari ücretin artırılması ve dul-yetim maaşlarının yükseltilmesi konusunda taleplerini dile getiriyor.

Hükümet yetkilileri, bu konularda çalışmaların devam ettiğini belirtirken, muhalefet partileri ise hükümetin yetersiz kaldığını savunuyor. Bu gelişmelerin ardından, asgari ücret ve dul-yetim maaşlarında yapılacak olası bir artış, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön