17 / 05 / 2024

Dünya devi, Türkiye'de doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Dünya devi, Türkiye'de doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Dünyaca ünlü Fransız banka, dolar/TL için flaş bir tahminde bulundu. Banka dolar/TL kurunun 22 lira olacağı tahmininde bulundu



BDDK'nın geçtiğimiz haftalardaki kredi hamlesinin ardından dolar 16.40 TL bandına kadar çekilmişti.

Bunun ardından tekrar harekete geçen dolar, şu an 17.46 TL seviyelerinde seyrediyor.

Yatırımcılar doların akıbetini merak ederken, dünyaca ünlü banka Fransız Société Générale (SocGen), Türkiye'de doların gidişatına ilişkin dikkat çeken bir analizde bulundu.

Bankanın yayınladığı rapora göre; ABD’de resesyon ihtimalinin önümüzdeki birkaç ay daha piyasayı domine etmesinin beklendiğine vurgu yapılırken, aralarında TL’nin de bulunduğu birçok gelişen ülke para birimine karşı dolar tavsiyesinde bulunuldu.

Dev banka, yıl sonunda Türkiye'de dolar kurunun 22 Lira'ya çıkacağı tahmininde bulundu.

SELÇUK GEÇER 35 TL OLACAK DEMİŞTİ

Doların yıl sonuna kadar 35 TL bandına çıkabileceğini savunan Geçer, analizlerinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu saatten sonra Türkiye'nin işi daha da zorlaşıyor. Dengeler daha da bozulacak. Yıl sonu umarım kırılmayla karşı karşıya kalmayız. 30-35 lira arasında dolar kuru bu seviyeyi tamamlarsa, oturup dua edelim. Kırılma olursa 3 haneli dolar kuru ile karşı karşıya kalabiliriz. Kimse şaşırmasın."

Ünlü ekonomistin dolar tahminleri adeta sosyal medyayı yerinden oynattı. Birçok sosyal medya kullanıcısı ünlü isme sert eleştirilerde bulundu.

Dünya devi, Türkiye de doların göreceği seviyeyi açıkladı!

Dolarla ilgili tahminlerde bulunan Geçer: "Peki, dolar nereye gider? Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön