26 / 04 / 2024

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

BDDK'nın kredi hamlesinin ardından dolarda yaşanan düşüşün geçici olduğunu savunan ekonomist Uğur Civelek, düşüşün BDDK'nın hamlesiyle ilgili olmadığını öne sürerek doların göreceği seviyeyi açıkladı.



24 Haziran Cuma günü, BDDK'nın hamlesinin ardından dolar çok uzun bir sürenin ardından 16.47 Lira'ya kadar geriledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK) gerçekleşen yeni düzenlemeye göre, yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası karşılığının 15 milyon Lira'nın üzerinde olan şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının, en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10'unu aşması durumunda, söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasında karar kılındı.

Uğur Civelek dolardaki düşüşün gerçek nedenini ve göreceği yeni seviyeyi açıkladı

Karar sonrası uzun süre dar bantta hareket eden dolar/TL 16.47'ye kadar düşüş gösterdi.

"BU HAFTA TEKRAR 17 TL'NİN ÜZERİNE ÇIKAR"

Gazete Durum'dan Deniz Dalgıç'a konuşan Ekonomist Uğur Civelek, dolardaki düşüşün BDDK kararına bağlanmaya çalışıldığını ancak düşüşün gerçek nedeninin kamu bankalarından yapılan döviz satışı olduğunu belirtti.

Civelek, BDDK'nin "TL kredi kullanımı için döviz varlığı sınırı" kararını, "Bu hesap tutmaz. Dün piyasalar kapandıktan sonra kamu bankaları üzerinden yoğun döviz satışı yaptılar. Sanki bu kararın etkisiymiş gibi şov yapmaya çalışıyorlar. Göle yoğurt çaldılar. Tutmaz"  sözleriyle değerlendirdi. Civelek,  gelecek hafta dolar kurunun yeniden 17 TL'nin üzerine çıkacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön