14 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”

ABD’li yatırım uzmanı Jim Rogers “Merkez bankaları problemi çözüme kavuşturduğunu sanıyor fakat çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve sonrasında yeniden faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.



Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers, belirsizlik ortamına ve bu ortamda yatırımcıların neler yapabileceği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Küresel bankacılık endişelerine ile ilgili de "durum ciddi" dedi. “Finansın Indiana Jones’u” olarak bilinen Rogers, dünyanın pek çok problemi olduğunun altını çizerek, "Savaş, enflasyon ve pek çok şey... Ekonomi ölü, koca bir ölü ve daha fazla enflasyona doğru yol alıyoruz. Merkez bankaları bunu durdurmaya çalışsa da sonuçlar pek iç açıcı değil. Zira piyasalar halen bir yukarı bir aşağı şeklinde hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

TRT Haber’e konuşan Rogers, para politikalarında önümüzdeki dönemde de belirsizliğin devam edeceği tahmininde bulundu: "Merkez bankaları problemi çözüme kavuşturduklarını sanıyor fakat henüz çözülmedi ve enflasyon da geri gelecek. Daha sonra yeniden faiz oranlarını artırmak zorunda kalacaklar. Doğru zamanda doğru adımın atılması gerekiyor.”

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”

Belirsizlik ortamında parasının değerini nasıl koruduğuna ilişkin de açıklama yapan Rogers, yatırımcılara önerilerde bulundu: "Enflasyon olunca fiyatı yükselen şeylere sahip olun. Böylece hem para kazanırsınız ve hem de kendinizi korursunuz. Enflasyon varken, emtia fiyatları artar. Bu nedenle emtialar enflasyon geri geldiğinde, kendimi korumak ve para kazanmak amacıyla yatırım yaptığım bir alan."

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön