18 / 04 / 2024

Dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı!

Dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı!

Fransa'daki danışmanlık hizmeti şirketi Capgemini tarafından hazırlanan 2018 Dünya Servet Raporu'na göre dünyadaki milyonerlerin serveti 70 trilyon doları aştı...



2018 Dünya Servet Raporu'na göre, dünyada en az 1 milyon dolar ile "yüksek varlığa sahip" olarak tanımlanan bireylerin toplam serveti geçen yıl 70 trilyon doları aştı.

Anadolu Ajansı muhabirlerinden Övünç Kutlu'nun haberine göre, Fransa'daki danışmanlık hizmeti şirketi Capgemini tarafından hazırlanan raporda milyoner ve milyarderlerin toplam servetinin ilk kez 2017 yılında 70 trilyon doların üzerine çıktığı vurgulanan raporda, bu miktarın 2016'ya kıyasla yüzde 10,6 artış gösterdiği belirtildi.

Raporda, dünya genelinde milyoner birey sayısı ve servet artışında Asya-Pasifik ve Kuzey Amerika bölgelerinin başı çektiği aktarıldı. Bu bölgelerde en az 1 milyon dolara sahip yeni 1,2 milyon bireyin geçen sene ortaya çıktığı bilgisi kaydedildi.

Aynı zamanda ABD, Japonya, Almanya ve Çin'in geçen sene en az 1 milyon dolara sahip bireylerin yüzde 61,2'sini barındırdığı, dünya genelinde yeni milyoner olanların yüzde 60,2'sinin de bu ülkelerden çıktığı ifadelerine de yer verildi. 

Ayrıca raporda, dünya genelindeki milyoner ve milyarderlerin toplam servetinin 2025 yılında 106 trilyon dolara ulaşmasının öngörüldüğü bilgisi kaydedildi.

 


Geri Dön