26 / 04 / 2024

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketi Air New Zealand oldu!

Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı. Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun oluşturduğu listeye göre geçen sene birinci olan Finlandiyalı Finair üçüncü sıraya geriledi...




Dünyanın en güvenli havayolu şirketinin Yeni Zelanda Havayolu şirketi Air New Zealand olduğu açıklandı.


Alman havayolu kazaları araştırmaları bürosunun (JACDEC) oluşturduğu listeye göre geçen sene en güvenli havayolu ilan edilen Finlandiyalı Finair bu yıl üçüncü sıraya geriledi. İkinci sıraya ise Hong Kong'dan Cathay Pacific havayolu şirketi yerleşti. Türk Hava Yolları bu listede geçen sene 54´üncü sıradayken bu sene 51´inci sıraya yükseldi.


Alman Lufthansa şirketi ise 2013 yılında 18´inci, Air Berlin 26'ncı, Condor da 29'uncu sırada yer aldı. Söz konusu liste oluşturulurken sadece ağır kazalar değil, küçük aksaklıklar da dikkate alındı. JACDEC´in açıklamasına göre 2013 yılı tüm hava yolculuğu tarihinde en güvenli yıllardan biri olarak tarihe geçti. 2013 yılının en ağır kazasını Kore Hava Yolları Asiana Airlines'ın 6 Temmuz´da San Fransisco Havaalanı'na inerken meydana gelen kaza oluşturdu. Bu kazada toplam üç kişi hayatını kaybetti. JACDEC´in verdiği bilgiye göre 2013 yılında 3 milyarın üzerinde insan uçak yolculuğu yaptı. 


Hakimiyet


Geri Dön