29 / 03 / 2024

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' adlı restoran 2024 yılının sonunda kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Personel ve ürünlerdeki yüksek fiyatlara vurgu yapıldı.



Yaklaşık 20 yıl önce Danimarka’nın başkenti Kopenhag'ta açılan ve 2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma, kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

En düşük menüsü kişi başı 500 doları bulan, sebzeden oluşan bir öğle yemeği menüsünün en düşük fiyatı 700 dolar olan 2024 yılı sonunda dönüşüm yaşayacak.

Yüksek standartları ve yüksek fiyatlarıyla dünyaya ün salan restoran artık tam zamanlı bir 'gıda labaratuvarı' olarak gastronomi sayfasındaki yerini alacak.

Michelin yıldızı sahibi olan restoranın şefi René Redzepi, yaptığı açıklamada fiyatlara dikkat çekti. “Çağın en etkili şefi” olarak nitelendirilen Redzepi, restoranın 2024 yılının Aralık ayında kapatılacağını ve e-ticaret için sadece yeni gıdaların üretileceği tam zamanlı bir laboratuvara dönüştürüleceğini açıkladı.

Redzepi açıklamasında, bir yandan yüksek kaliteli ürün üretirken 100 personel çalıştırmanın ve aynı anda da fiyatları piyasanın kaldırabileceği ölçüde tutmanın uygulanabilir olmadığını ifade etti.

Ünlü şef, restoranın 2024'ün sonunda kapatılacağını ve e-ticaret için sadece yeni gıdaların üretileceği tam zamanlı bir laboratuvara dönüştürüleceğini söyledi.

İLK KEZ ZARAR AÇIKLADI

Öğlen yemeği için en ucuz menüsü olan sebze menüsünün kişi başı yaklaşık 700 dolar civarında olduğu ünlü restoran geçtiğimiz Haziran ayında ilk kez zarar açıklamıştı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön