19 / 04 / 2024

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MİPİM 2014 bugün başladı!

Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MİPİM 2014 bugün başladı!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MiPiM 2014 bugün başlıyor.MİPİM, 11-14 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde düzenleniyor. Geçen yıl 28 Türk firmasının katıldığı fuarda Türkiye, bu yıl onur ülkesi unvanını Brezilya ve Rusya ile paylaşıyor



Bu yıl 25'ncisi düzenlenen MİPİM,toplam 40 bin metrekarelik fuar alanında düzenleniyor. Geçen yıl 28 Türk firmasının stand açarak projelerini tanıttığı ve yaklaşık 700 kişinin katıldığı fuarda bu yıl 18 firma yer alıyor. 2 yıl üst üste "Onur Ülke" seçilen Türkiye, bu yıl onur ülkesi unvanını Brezilya ve Rusya ile paylaşıyor.


MIPIM 2014'de, 80 ülkeden yaklaşık 2 bin şirketin katılması bekleniyor.Yaklaşık 7 bin 500 firma ve 20 binin üzerinde ziyaretçi çekmesi öngörülen MIPIM 2014'e, 3 bin CEO ve Başkan ile 4 bin 300 yatırımcının da katılımı gerçekleşecek. MİPİM 2014 Fuarı'nı Çeşitli ülkelerden 460 basın mensubunun takip edecek.


MIPIM, bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini bir araya getiriyor. 


Fuarda bu yıl, İstanbul Ticaret Odası, Karaoğlu Peyzaj- DS Mimarlık, Tema İstanbul, Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişim, IMS Proje Yönetimi, Gaya Grup, Evrenol Architecs, Proplan Proje Yönetimi ve Danışmanlık, Nef, Yorum İnşaat, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Odak Group, Tabanlıoğlu Mimarlık gibi güçlü markalar yer alıyor. Türkiye çadırında ise Bakyapı,  Ankara  Ticaret Odası, TİM Seramik Tanıtım Grubu, Amstar, Emlak Konut, CNR Holding stant açtı.


MIPIM'de Türkiye'ye özel hazırlanan çadırda, 4 gün boyunca uluslararası katılımcılara yönelik oturumlar düzenlenecek.


Türkiye ayağını Alkaş Danışmanlık'ın üstlendiği organizasyonda MIPIM'in 25. yıl açılış kokteyli, Türk gayrimenkul şirketi Nef'in sponsorluğunda gerçekleşecek. 



Belemir ÖKSÜZ/Cannes


Geri Dön