25 / 04 / 2024

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Mono Steel, 21 sene önce kazı çalışmalarının başladığı ve geçen sene tamamlanan dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’ in çelik konstrüksiyon faaliyetlerinde yer alıyor.

57 kilometre uzunluğuyla dikkat çeken Gotthard Base Tüneli; çapraz geçişler, erişim tünelleri ve şaftlarla beraber toplamda 152 kilometre uzunluğuyla büyülüyor. İsviçre'nin Zürih şehrinden İtalya'nın Milano şehrine gidişi 2 saat 40 dakikalık rekor bir süreye indiren Gotthard Base Tüneli, Japonya’daki 54 kilometrelik Seikan Tüneli'nin uzunluğunu da geçti.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel’in de aralarında yer aldığı konsorsiyum tarafından inşaatına 1999 tarihinde başlanan Gotthard Base için toplamda 20 milyar Euro’ya yakın bir tutarlık harcama gerçekleştirildi. 21 sene devam eden inşaat çalışmalarında toplamda 300 kilometre uzunluğunda raylar döşendi. Uzunluğuyla dikkat çeken tünelde 2500'den fazla Türk ve yabancı işçi görev yaptı.

Mono Steel’in ortakları arasında yer alan Mustafa Toprakçeken konuyla ilgili olarak “Ford Fabrikası, Rixos Otelleri, Paris Metrosu, Münih Metrosu, Stockholm Metrosu, Lozan Tünel Projesi, Snowy 2.0 Hydro Santral Projesi gibi bir çok önemli projede yer alarak dünyaya Türk adını yazdırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Gotthard gibi dünyaca bilinen bir projede yer almak da bizim için önemli bir başarı oldu. Planlama, üretim, tedarik ve lojistikteki hızımıza; kaliteli işçiliğimiz, profesyonel bakış açımız, yerinde analizlerimiz eklenince, böylesi büyük bir yükün altından da kolayca çıktık. Dünyanın en uzun ve en derin tüneline imzamızı attık, şimdi de daha büyük projeler için yolumuza devam ediyoruz,” dedi.

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!


Geri Dön