28 / 03 / 2024

Dupont Corian en geniş sertifikasyona sahip solid yüzey malzemesi oldu!

Dupont Corian en geniş sertifikasyona sahip solid yüzey malzemesi oldu!

DuPont™ Corian®, ileri teknoloji yüzey malzemesi, iç mekan tasarımında devrim yaparak yenilik dalgasını mimariye ulaştırdı. Şimdi ise yapıların dış cephe kaplama uygulamalarında en geniş sertifikasyona sahip solid yüzey malzemesi haline geldi.



DuPont™ Corian®, ileri teknoloji yüzey malzemesi, iç mekan tasarımında devrim yaparak yenilik dalgasını mimariye ulaştırdı. Şimdi ise yapıların dış cephe kaplama uygulamalarında en geniş sertifikasyona sahip solid yüzey malzemesi haline geldi.


Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da DuPont™ Corian®’ın sahip olduğu sertifikalar:

- "Avis Technique" ATEC 2/11-1472, ISO 4892-2 hızlandırılmış yaşlandırma dahil), EN 14509 (nem testi), ISO 10545-12 (donma-çözülme dayanımı) testleri;

- Yeni 2013 protokolüne göre NF P 06-013 sismik belgesi, Fransız enstitü CSTB;

- İngilizce sertifika CWCT 2012/050 Ağustos 2012, su geçirmezlik, rüzgar dayanımı, hafif ve sert kütle darbesi testi dahil;

- Avrupa Teknik Onayı (European Technical Approval) ETA-13/0377

- Polonya için Aprobata Technizna ITB AT-15-2465/2012 (Altyapı Düzenleme Bakanlığı tarafından 25 metre yüksekliğine kadar binalar için).


DuPont™ Corian®, ABD’de, yapıların dış cephe kaplama uygulamaları için gereken bir çok temel testten geçti. Bu testler arasında çevresel etkilere karşı dayanımı ölçen testlerin yanı sıra donma-çözülme dayanımı, çevresel maddelere karşı malzemenin dayanımı ispatlayan ASTM standartları ve NFPA yangın performansı testleri bulunmaktadır. Bu testler ve sertifikalar hakkında daha fazla bilgi almak için DuPont ile iletişime geçebilirsiniz.




DuPont, solid yüzeylerin binaların dış cephe kaplaması olarak kullanılmasında öncü olmuştur. Kapsamlı araştırma ve geliştirme ile ve yoğun test uygulamaları ile geçen yılların ardından, 2007 yılında ürünün dış cephe kaplamada ilk önemli ve dünya çapında bilinen ticari uygulaması gerçekleştirildi.


Fransa, Bordeaux’daki Seeko’o Hotel. Bu projeyi Fildişi sahilindeki Abidjan’da bulunan devasa Kongre Merkezi ve Apartman Kulesi, daha sonra Avrupa’da, Orta Doğu’da ve Afrika’da bir çok proje takip etti. DuPont™ Corian® dış cephe kaplamaları artık Hindistan, Brezilya, Japonya, Kore, Avustralya, ve Çin gibi bir çok yerde kullanılmaktadır.


DuPont™ Corian® ayrıca iç mekan tasarım uygulamaları için sertifikalar alma konusunda da önderlik yapmaktadır. DuPont™ Corian® (tüm ürün portföyü ya da özel bir ürün), GreenGuard®, NAHB (North American Builders Association), ABD Yeşil Bina Konseyi’nin (US Green Building Council) LEED® Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi (Green Building Rating System), Bilimsel Sertifikasyon Sistemleri (Scientific Certification Systems) ve Ecospecifier gibi önemli bağımsız sertifikalara sahiptir. Hijyenik performansı, ABD’de NSF Uluslararası, İngiltere’de Halk Sağlığı Kraliyet Enstitüsü ve Almanya’da LGA QualiTest gibi güvenilir bağımsız enstitüler tarafından raporlanmıştır.


Bunların yanı sıra, DuPont™ Corian® üretimi yapan tüm DuPont tesislerinin çevresel yönetim sistemleri ISO 14001 standartlarına göre onaylanmıştır. Uzun yıllar süren geliştirme programlarının bir sonucu olarak DuPont™ Corian® üretimi yapan tüm DuPont tesislerinin katı atık sahalarındaki etkisi, yan ürünlerin ve atıkların azaltılması, tekrar kullanılması ve geri dönüştürülmesi yoluyla sıfıra düşürülmüştür.


Olağanüstü estetik ile sıradışı tasarım esnekliği, dayanıklılığı ve güvenilirliği bir arada sunan DuPont™ Corian® Dış Cephe Kaplaması (External Cladding - EC) panelli cephe sistemleri için akıllı bir çözümdür. Solid, homojen ve masif üretilen DuPont™ Corian® EC, farkedilmeyen ek yerleri ile geniş, parlak dikey yüzeyler oluşturmak için kullanılabilen özel üretim panellerden oluşmaktadır. 3D dokulu görünümden CNC desenli kesime, kavislerden, kakma işlemeden (inlay) etkileyici ışıklandırmalara kadar bir çok ilham veren dekoratif seçenekleri ortaya çıkarmak mümkündür. Dünya çapında 70’den fazla yapı, yaratıcı tasarım ve teknolojik ilerlemeler sayesinde DuPont™ Corian® panelli duvar sistemlerinden faydalanmaktadır. Kamusal binalar, özel villalar, ticari enstitüler, konaklama ve sağlık kuruluşları gibi çok farklı yapılarda kullanılan cephe sistemlerinin her birinin görünümü ve kullanım amacı benzersizdir.



Geri Dön