29 / 03 / 2024

Duru Beytepe'de dünya saati etkinliği!

Duru Beytepe'de dünya saati etkinliği!

Ankara’nın en yeşil projesi olarak hayata geçen Duru Beytepe’de iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar kapanacak.



Dünya Bankası iklim değişikliğinin yol açacağı göç hareketlerinin analiz edildiği rapor bilgileri açıklandı. Dünya Bankası'nın raporuna göre, önlem alınmazsa 2050 yılına kadar 140 milyon insan iklim değişikliği nedeniyle göç etmek zorunda kalacak.“İklim değişikliğini değiştirmek bizim elimizde” sloganıyla yola çıkan Duru Beytepe’de WWF önderliğinde düzenlenen harkete katılacak ve #DünyaSaati, etkinliği kapsamında yarın saat 20.30 ile 21.30 arasında ışıkları kapatacak. 

İklim değişikliğinin önemine dikkat çekmek için herkesin hassasiyetle davranması gerektiğini dile getiren Tona Yapı Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “Ankara’nın en yeşil projesi olan Duru Beytepe’de Işıklarımızı kapatarak bizde iklimimize doğamıza karşı duyarlılığımızı ortaya koymayı amaçlıyoruz. 2008’den beri ülkemizin çeşitli yerlerinde kampanya destek görüyor. Umarız ki bu sene bu durum katlanarak çoğalır. Doğa bizim. Dünya bizim. Dünyamıza sahip çıkalım” diye açıklama yaptı. 

Avustralya'da 2007'de başlatılan "Dünya Saati" etkinliği kapsamında, iklim değişikliği sorununa dikkati çekmek için her yıl mart ayında 170'ten fazla ülkede ışıklar bir saat boyunca kapatılıyor. 

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar söndürülecek. Kampanya, 2008'den bu yana Türkiye'den de destek görüyor.

 

Web: https://www.durubeytepe.com/
 


Geri Dön