19 / 04 / 2024

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni ödeme müjdesini verdi. Bakanlığın aldığı kararla şartları sağlayanlara düzenli olarak 730 TL verilecek.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakıma muhtaç yakınları bulunan ailelere destek amaçlı evde bakım maaşı veriyor. Bakan Derya Yanık’ın paylaştığı bu ödeme için gerekli başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri doğrultusundaki yaşlı maaşının 1.997 liraya, yüzde 40-69 arası engelli maaşının 1.594 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli maaşının 2.392 liraya, Evde Bakım Yardımı’nın 4.336 liraya ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesinin de 3.038 liraya yükseldiğini ifade etti.

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

EVDE BAKIM YARDIMI NEDİR?

Evde bakım yardımı, gündelik yaşantısını devam ettirme sürecinde bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin kişisel bakım ve psiko-sosyal  destek  hizmetlerini kapsıyor.  Bakanlık tarafından engelli kişilerin sevgi ve ilgi gördükleri aile ortamından kopmadan hayatlarıma devam etmelerini öncelikli olarak görmesi nedeniyle engelli bireylere yönelik kurumsal bakım hizmetleri gerçekleştiriyor.

EVDE BAKIM YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

  • Engellinin iki tane vesikalık fotoğrafı

  • SSK, Emekli Sandığı veya Bağ-Kur’dan alınacak gelir beyanı bilgileri

  • Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına ilişkin mahkeme kararı.

  • Bakımı yapacak bireyin dilekçesi ve söz konusu engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasıyla ilgili mahkeme kararı

  • Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Kişilerin)

  • Varsa eğitim durumunu gösteren belge sureti.

  • Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım tutarından yararlanmak istediği, evde birlikte yaşanılan bakmakla yükümlü olunan kişilerin mal ve gelir durumları) belirtilmesi gerekiyor.

İşte detaylar...


Geri Dön