25 / 04 / 2024

Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi açıldı!

Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi açıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirilen Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi'nin açılışına Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve protokol üyeleri de katıldı.



 

Düzce Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü Düzce’de faaliyet gösteren Doğa Okulları’nın düzenlediği 10. Geleneksel Bilim, Teknoloji ve Sanat Etkinlikleri Sergisi ve anaokulu açılış törenine katılım gösterdi.

Törene ayrıca Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demrican Çakar, protokol üyeleri ve eğitimciler de katıldı. Törende açıklamalar yapan Bakan Özlü eğitim sisteminde yapılan değişikliklere değinerek, “Çocuklarımıza yaptığımız her yatırım, sadece onların kişisel geleceklerine değil, toplumumuzun bütününe ve ülkemize yaptığımız yatırımlardır. Boşuna demiyoruz… En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu anlamda beni en çok memnun eden husus; çocuklarımıza bilim ve teknoloji vasıtasıyla yatırım yapılmasıdır. Çünkü; artık yaşadığımız çağda, dünyaya gelen her çocuk, aslında dijital dünyaya, teknoloji dünyasına gözlerini açmaktadır. Dijital bir nesil yetişmektedir. Bugün ülkemizde 0-14 yaş arasında, yaklaşık 20 milyon çocuğumuz var. Düzce’de ise; bu yaş grubunda 70 bine yakın evladımız bulunuyor. İşte bu çocuklar; geleceğin dijital dünyasının asıl aktörleri olacaktır. Dijital dünyadan kaçmamız, dijital dünyanın gerçeklerine gözlerimizi kapamamız mümkün değildir. Dolayısıyla, çocuklarımızı bu dünyaya hazırlamak, onları bu dünyanın gereklerine göre donatmak zorundayız” dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Doğa Anaokulu Çocuk Üniversitesi yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.


Geri Dön