20 / 04 / 2024

Düzce Lisesi'nin arsası Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındı!

Düzce Lisesi'nin arsası Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındı!

Düzce’nin 26. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzcelilere giderayak iki müjde verdi. Otoban giriş çıkışlarının onaylandığını açıklayan Bayram, Düzce Lisesi arsasının Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındığını söyledi...




Düzce’nin 26. Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzcelilere giderayak iki müjde verdi. Otoban giriş çıkışlarının onaylandığını açıklayan Bayram, Düzce Lisesi arsasının Milli Emlak Müdürlüğü'nden alındığını söyledi.


30 Martta görev süresi sonu erecek olan düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram giderayak Düzce’ye iki müjde verdi. Belediye Başkanı İsmail Bayram, uzun zamandır konu olan ve adeta yapılması yılan hikayesine dönüşen otoban giriş-çıkışına ilişkin sorunun çözüldüğünü açıkladı. “3 ay üzerinde titizlikle çalıştık ve nihayet Düzce merkeze otoban giriş-çıkışı onaylandı” diyen Başkan Bayram “İnşallah yeni seçilecek Belediye Başkanımız ve siyasilerimiz konuyu daha yakından takip ederlerse 2014’de programına alınarak yapım ihalesine çıkacak aşamadadır. İnşallah yakın zamanda hayata geçer” dedi.


Projenin Genel Müdürlük tarafından onaylandığını ve bir sorunun olmadığını vurgulayan Bayram “Bu proje için de gişelere kadar olan yolu hazırladık. Yolun yapımı ve koordinatları ile ilgili sorun yok. Gişeler kısmı da Karayolları tarafından yapılacak. Genel Müdürlük tarafından proje bölgeye gelecek ve bu yıl içinde takip edildiği takdirde hayata geçecek. İş artık yapım ihalesine kaldı” diye konuştu.


Başkan İsmail Bayram, Düzce lisesinin bulunduğu arazinin Milli Emlak Müdürlüğünden mülkiyet devrini aldıklarına belirterek “Düzce Lisesi’nin bulunduğu arsanın Milli Emlak’tan mülkiyet devrini aldık. O alan imar ve yeşil alan olarak tahsis edildi. Düzce Lisesi adı artık yok, seçilecek belediye başkanımızdan ve meclis üyelerinden o parkın adının ‘Düzce Lisesi Parkı’ olmasını rica ediyorum. O alan Düzce’deki birçok kişinin de yıllarca içinde bulunduğu bir alan. Benimde o okulda 6 yılım geçti. Düzce’nin adını taşıyan bir okuldu ama Düzce Lisesi adı yok artık. Böylelikle nostalji açısından da Düzcelilerin isteyeceği bir işlemleri netleştirdik” diye konuştu.


Düzce’nin 26. Dönem Belediye Başkanı İsmail Bayram, görev yaptığı 5 yılın çok hızlı geçtiğini söyledi. Güzel bir dönem geçtiğini belirten Bayram “Düzce gelişmeye açık bir şehirdir. Hizmetlerin gerçekleşmesi adına cesur adımlar attık ve zaman zamanda bunun sıkıntılarını çektik” dedi.


“Görev süremde hep destek gördüm” diyen Bayram “Bu şehir içindeki dayanışmanın göstergesidir. Esas alan bu şehre ülkeye hizmet etmektir. Bize destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


2009 yılında göreve geldiği andan itibaren Düzce’nin her yerinde ve her köşesinde alt yapıdan üst yapıya kadar şehrin gelişmesi ve güzelleşmesi adına tüm imkanları seferber ederek, dur durak bilmeden, yılmadan, azimle çalıştıklarına dikkat çeken İsmail Bayram “Çünkü hedefimiz Düzce’nin her yerinde yaşam standardını yükselterek, siz değerli hemşerilerimizi hak ettikleri hayata kavuşturmaktır. Düzce gelişmeye açık bir toplum. Önemli ve cesur adımlar attık zaman sıkıntısını yaşadım ama şehrin gelişmesi adına mutlak surette yapılması gereken işler olduğuna inanıyorum” dedi.


İsmail Bayram, sözlerini tuttuğunu belirterek “Söylediğim şeylerin hemen hemen tamamını yerine getirdiğime inanıyorum. Çünkü neyi söyleyip neyi söylemediğimi iyi biliyorum. Halkımızın da yaklaşımına teşekkür ediyorum. Görev süremde olumsuzluk yaşamadım. Eleştirilerde bile yine iyimser bir yaklaşım olduğunu gördüm Teşekkür ederim. Keşke elimizdeki imkanlar elverseydi de Düzce için bu yaptıklarımızın ötesinde tüm hayal ettiklerimizin çok ama çok daha fazlasını gerçekleştirebilseydik” dedi.


Bayram, Düzce’nin her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek, her zaman hizmete hazır olduğunun da altını çizdi. Görevi sona eren Bayram ”Gece gündüz demeden çalıştık. Düzce sevdamız için, sizlere layık olabilmek için, sorunlarınızı gidermek adına elimizden ne geliyorsa yaptık Mahalle ayırmadık, bölge farkı gözetmedik. Emanetinizi kutsal bildik. Dedim ya keşke çok daha fazlasını yapabilseydik. Çünkü Düzce’miz her şeyin en iyisini hak ediyor. Düzce Belediye Başkanlığı yaptığım dönem içerisinde başta Belediye Meclisi üyeleri olmak üzere tüm Düzce Belediyesi çalışanlarına, aynı dönemde birlikte çalıştığımız tüm resmi kurumlara, meslek ve sivil toplum örgütleri yöneticilerine ve muhtarlarımıza olumlu katkıları nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi sunmayı da buradan bir borç biliyorum. Bu geçtiğimiz 5 yıl boyunca Belediye Başkanınız olarak sizlerle her zaman yan yana olduk. Derdi olana deva bulmaya çalıştık. Elimizden geldiğince acı tatlı günlerinize ortak olmaya çalıştık.


Her ne kadar belediye başkanlığı görevim sona eriyor olsa da bu bir veda değildir. Bundan sonra da, Düzce'mize ve ülkemize her türlü hizmet ve katkı sağlamaya hazır bir kardeşiniz olarak yine aranızda yer alacağım. Sizlere, hizmet etme imkanım olduğunda hiç şüpheniz olmasın ki, sorumluluktan kaçmayacağım. Sevgili Hemşehrilerim, birlikte geçirdiğimiz bu 5 yıllık dönem içerisinde, farkında olmadan kırdığımız, üzdüğümüz kardeşlerimiz olmuşsa, hatalarımızla, yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla. Haklarınızı helal edin Varsa bizden yana da sonsuz helal olsun” dedi.




Düzce Yerel Haber


Geri Dön