24 / 04 / 2024

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Düzce Yığılca daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'nin Yığılca ilçesinde inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal'ın soruları

1- Düzce ilimizin Yığılca ilçesinde yapım çalışmalarına başlanan, çimento fabrikasının, inşaat ruhsatı ilgili belediye tarafından hangi usul ve esaslara göre verilmiştir?


2- Fabrikanın çevreye vereceği muhtemel zararların önlenmesine ilişkin hangi usul ve esaslara göre tedbir alınmıştır? Bunların denetimi hangi sıklıkla yapılmaktadır?


3- Çevreye zarar verilmesine ilişkin tespit edilen usulsüzlük var mıdır? Varsa sorumlular hakkında hangi yaptırımlar uygulanmıştır? Herhangi bir yaptırım uygulanmadıysa gerekçesi nedir?


4- Sözü geçen fabrikanun inşaatında kaç hektar ormanlık alan fabrikanun kurulması için açılmıştır? Bu eylem hangi usul ve esaslara göre kim tarafından yapılmıştır?


5- Çimento fabrikasının kurulması için açılan ormanlık alanda bulunan ağaçlar farklı bir yere dikilmiş midir? Dikildiyse ağaçlar nereye taşınmıştır?


6- Düzce ilinde inşasına başlanan çimento fabrikasının arıcılık sektöründe olumsuz bir etkisi olduğu tespit edilmiş midir? Edildiyse hangi usul ve esaslara göre ilgili zarar tazmin edilecektir? Tazmin edilmeyecekse gerekçesi nedir?


7- Çimento fabrikasının kurulmaya başlanmasıyla zarar gören ormanlık alan ve fındık bahçelerinden geçimini sağlayan çiftçilere yönelik hangi önlem ve çözümler alınmıştır? Herhangi bir önlem ve çözüm planlanmadıysa gerekçesi nedir?






Geri Dön