27 / 04 / 2024

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.



Düzce'de geçen sene 17-18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli yağışlardan sonra Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, metrekareye 162 kilogram yağış düşmesiyle toplam 49 köyde su baskını ve toprak kayması yaşanması sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede yaralar hızla sarıldı.

Yaşanan felakette toplamda 441 yapı hasar alırken, 112'si ev olmak üzere 213 yapı tamamen yerle bir oldu. Olaydan sonra ilk etapta köylere alternatif yollarla ulaşım sağlanırken, hasar tespit çalışmalarından sonra konut sahiplerine nakdi yardımlar ulaştırıldı.

Konut, ahır ve iş yeri hak sahipliği çalışmaları da tamamlanan bölgede, yer seçimleri ile yıl içinde inşaat çalışmalarına başlanması planlanıyor.

Geçen bir yılın ardından tekrar yaşanacak olası bir seli önlemek amacıyla dere yatakları ve çevrelerinde çalışma yapan ekipler, aynı zamanda selde tamamen zarar gören küçük, orta ve büyük ölçekli 18 köprü ve ana yolların yapımına devam ediyor. Altyapının tamamlanmasıyla Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalarda sıcak asfaltla kaplanan yollarda son aşamalara gelindi.

Esenyurt'ta tek mülkü konut olanlara aylık bin 500 TL yardım!


Geri Dön