28 / 03 / 2024

E-faturayla yılda 2900 ağaç kurtarılacak!

E-faturayla yılda 2900 ağaç kurtarılacak!

"Elektronik Fatura Kayıt Sistemi" protokolü ve şirketin geliştirdiği entegrasyon kapsamında Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ, yeni başlattığı e-fatura uygulamasıyla yılda 2900 ağacın kesilmesinin önüne geçmiş olacak.





AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türksat, kablo yayıncılık (Kablo Tv, Teledünya, Uydunet) hizmetleri için isteyen müşterilerine e-fatura göndermeye başladı.


Türksat ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan "Elektronik Fatura Kayıt Sistemi" protokolü ve şirketin geliştirdiği entegrasyon kapsamında, bu ay itibariyle talepte bulunan müşterilere "e-fatura" gönderildi. 


Elektronik Belge Yönetim Sistemi (Belgenet) hizmetinin ardından başlattığı e-fatura projesiyle doğaya katkı anlamında önemli bir adım atan Türksat, müşterilerin tamamına e-fatura gönderilerek, ayda 240, yılda 2 bin 880 ağacın kesilmekten kurtarılmasını hedefliyor.


Şirket, söz konusu hizmetleriyle aynı zamanda 11. Uluslararası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nda ortaya konan "Yeşil Bilişim" ve "Temiz Çevre" hedeflerinin uygulamaya geçmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.


İnternetten "online.turksat.com.tr" adresinden veya "444 0 126" nolu çağrı merkezi aranarak e-faturaya geçiş işlemi yapılabiliyor.


AA


Geri Dön