20 / 04 / 2024

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

EBRD'den Türkiye'ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada Türkiye'deki yatırımının 2021 yılında 2 milyar avro ile rekor seviyeye çıktığını belirtti.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yaptığı açıklamada, bankanın finansmanın yüzde 85'lik kısmından daha fazlasının özel sektöre, yüzde 55'lik kısmının da sürdürülebilirliği destekleyen projelere ayrıldığı belirtti.

Anadolu Ajansu'nda yer alan habere göre, konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sebep olduğu şoktan sonra özel sektörün toparlanmasını ve "yeşil" ekonomiye geçişi desteklemek için Türkiye'ye 2021 yılında toplamda 2 milyar avroluk rekor yatırım yapıldığı belirtildi.

Banka tarafından konu ile ilgiliolarak yapılan açıklamada, kendi finansmanının dışında EBRD'nin geçen sene başka kaynaklardan toplamda 572 milyon avroluk, neredeyse rekor seviyede, kredi imkanı sunduğu bildirildi.

EBRD den Türkiye ye 2021 yılında 2 milyar avroluk rekor yatırım!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, yaptığı açıklamada bankanın zor zamanlarda ekonomik kalkınma kazanımlarını korumaya ve Türkiye'nin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından çevreci ve kapsayıcı ekonomik toparlanması için fırsatlar yaratmaya odaklandıklarını bildirdi.

BRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ayrıca Türkiye'nin Paris Anlaşması'nı onaylamasının daha çevreci yatırımların önünü açacağını da bildirdi.

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön