19 / 04 / 2024

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

AIIB'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye'ye 300 milyon Euro kredi sağlayacak. Proje için, Kasım'da da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 150 milyon Euro kredi alınmıştı.



Asya Altyapı ve Yatırım Bankası (AIIB), Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesi için Türkiye’ye 300 milyon Euro kredi sağlayacağını duyurdu.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; AIIB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Türkiye’ye kredi kullandırılmasına banka yönetiminden onay verildiği belirtilerek, “(Bu) stratejik taşımacılık projesi Avrupa-Kafkasya-Asya Taşımacılık Koridoru’nun (TRACECA) bir parçasını oluşturmakta ve Karadeniz havzası, Güney Kafkasya ve Orta Asya arasındaki ekonomik, ticaret ve taşımacılık ilişkilerinin kuvvetlendirilmesini hedeflemektedir” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kredinin vadesiyle ilgili bilgiye yer verilmedi. 

AIIB den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu projesine 300 milyon Euro’luk kredi!

2018’DEN BU YANA 3.1 MİLYAR DOLAR KREDİ VERDİ

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) kasım ayında 150 milyon Euro kredi alan projeyle, Türkiye ile Bulgaristan’ı bağlayan Halkalı-Kapıkule demiryolu hattının bir kısmının kapasitesi artırılacak. Ispartakule-Çerkezköy hattının 640 milyon Euro maliyetle hayata geçirileceği tahmin ediliyor. 

AIIB 2018 yılından bu yana Türkiye’ye 14 proje için toplam 3.1 milyar dolar kredi sağladı.

EBRD'den Ispartakule-Çerkezköy demiryolu hattına 150 milyon euro kredi!


Geri Dön