19 / 04 / 2024

Ebru Özdemir: 2020 başarılı bir yıl olacak!

Ebru Özdemir: 2020 başarılı bir yıl olacak!

Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 2020 yılının ülke ve inşaat sektöründe başarılı bir yıl olacağına işaret ederek, "Yurt içi ve yurt dışında büyük ölçekli enerji altyapı ve üstyapı inşaat projelerini üstlenmeyi hedefliyoruz." dedi...



Gelirlerinin önemli bir kısmı yurt dışı kaynaklı olan ve bu yılı 7 milyar dolar ciroyla kapatmayı bekleyen Kibar Holding, 2020'de yurtdışında yatırım atağına hazırlanıyor. Amerika'da bir tesis yatırımı planlayan grup, Almanya'da da halihazırda görüşmeleri süren satın alma işlemini 2020'de sonuçlandırmayı planlıyor.

Ekonomist'te yer alan habere göre, yurtdışında yatırım açıklayan bir diğer grup ise Tosyalı Holding. Senegal'de Tosyalı Ekonomi Bölgesi için gerekli onayları alan şirket, önümüzdeki süreçte Cezayir ve Senegal'in ardından özellikle Batı Afrika tarafında çelikte önemli yatırımları devreye alacak.

Atıştırmalık ve perakende sektöründe büyüme potansiyelini iyi yakalayan ve Gopa'da fabrika ve 4 ülkedeki pazar haklarının devredilmesiyle 1,3 milyar dolarlık kaynak elde eden Yıldız Holding'in CEO'su Mehmet Tütüncü ise 2020'de bu kaynakla yeni yatırımın sinyalini veriyor.

Global Yatırım Holding, yurtdışı liman yatırımlarını sürdürecek. Liman işletmeciliğinde büyümeye odaklandıklarını belirten Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, gündemlerinde görüşmeleri devam eden veya yatırım için değerlendirdikleri yaklaşık 20 kruvaziyer limanı olduğunu söylüyor.

Ebru Özdemir: 2020 başarılı bir yıl olacak!

Ayrıca yenilenebilir enerji sektöründe de yatırım yapabileceklerine işaret ediyor. Kutman, "Liman işletmeciliğinde edindiğimiz uluslararası tecrübe ve iş bağlantılarını temiz ve yenilenebilir enerjide değerlendirmeyi hedefliyoruz. Portföyümüzü yeni projeler veya satın almalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz" diyor.

Ebru Özdemir / Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı

"2020 başarılı bir yıl olacak"

Hedeflere paralel büyüdük

2019, faaliyette bulunduğumuz tüm buu alanlar açısından fedakar olma yılıydı. Hem mikro hem de makro planlarımızı titizlikle değerlendirdik ve hayata geçirdik. Farklı sektörlere yayılan hizmet ağımızla varlığımızın: güçlendirerek sürdürürken, bütün finansmanlarımızı tamamlamanın verdiği güçle,  istihdamımızı koruyarak yola devam ettik. 2018'de 4,5 milyar doları aşan ciromuzu, bu yıl sonunda 4,6 milyar dolara ulaştırmayı hedefliyoruz. Yılın başında yaklaşık 1 milyar dolarlık l yatırım yapacağımızı açıklamıştık. Buna paralel bir büyüme kat ettiğimizi söyleyebilirim.  Limak'ın en güçlü olduğu inşaat alanında, son 10 yıldır global bazdaki başarı hikayemiz 2019'da da sürdü.

Yüzde 10 büyüyeceğiz 

2020 yılının hem ülke ekonomisi için hem de sektörümüz için başarılı bir yıl olacağına inancımız tam. Biz de 2020 yılında da sürdürülebilir bir gelecek için çalışacağız. En üst seviyede güvenlik, kalite ve çevre standartlarıyla yurtiçi ve yurtdışında büyük ölçekli enerji altyapı ve üstyapı inşaat projelerini üstlenmeyi hedefliyoruz. 2020'de Türkiye büyümesinin üzerinde bir büyüme ivmesiyle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ciro hedefimiz ise yaklaşık yüzde 10 artışla 5 milyar dolara ulaşmak. Yurtdışı açılımımız ve küresel fırsatlara odaklanma vizyonumuz 2020'de de devam edecek. Kuveyt'teki projelerimizin ardından Makedonya, Suudi Arabistan, Rusya ve Ukrayna gibi farklı bölgelerde de fırsatları gözlemliyoruz.

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!


Geri Dön