29 / 03 / 2024

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Bir taşınmaz malın sahibinin izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat olarak tanımlanıyor. Ödenecek bedel, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi ile tebliğ ediliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?



Ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Hazine taşınmazlarının kişilerce işgale uğradığının tespit edildiği tarihten itibaren onbeş gün içinde "Taşınmaz Tespit Tutanağına" dayanılarak ecrimisil İdarece tespit ediliyor.


Ecrimisil durumunun tespiti halinde, ilgili kişiye ecrimisil ihbarnamesi gönderiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nereye ödenir?


Ecrimisil ihbarnamesi ödeme..

Ecrimisilin Ecrimisil İhbarnamesinin, düzeltme talebinde bulunulmuş ise Ecrimisil Düzeltme İhbarnamesinin ilgilisine tebliğ tarihinden itibaren belirlenen gün içinde muhasebe birimlerine ödenmesi gerekiyor.


Ecrimisil ihbarnamesine bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. Ecrimisil ihbarname örneği aşağıda yer alıyor:


………. EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE

 


İlgi: …/…/…. tarih  ve …… sayılı Ecrimisil İhbarnamesi


İlimiz, ……… İlçesi, ……………………. Mahallesi’nde bulunan ……… ada ……… parsel no.lu ……………. m² yüzölçümlü Hazineye ait taşınmazın tamamını / ……. m² sini ……………… tarihinden ………………. tarihine kadar işgal ettiğim belirtilerek ilgi ihbarname ile adıma …………….. TL ecrimisil bedeli gönderilmiştir.

 

Ancak; ...................................................................................................................................

..................................................................................................................................... nedeniyle söz konusu ecrimisil bedeline itiraz ediyorum.

         

Gereğini arz ederim. ….. / ….. / …..

 

Ad Soyad (İmza)


Ecrimisil ödeme süresi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön