29 / 03 / 2024

Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'ye model olacak!

Edip Uğur: Balıkesir Türkiye'ye model olacak!

Proje çalışmalarına başladıklarını ve sosyal ve kültürel projelere önem vereceklerini kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Çay deresiyle ilgili çalışmaları DSİ'nin yürüttüğünü dile getirdi...




Büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesir'de çalışmalar sürüyor. Balıkesir'in 20 ilçesi ve binin üzerinde mahallesiyle geniş bir coğrafyada bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, kuruluş çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Balıkesir'e "büyükşehir" olarak örnek alabilecekleri bir kent olmadığını kaydeden Uğur, "Balıkesir Büyükşehir olarak bize ne İstanbul, ne Kocaeli, ne Bursa örnek... Balıkesir, kırsaldaki mahalle sayısıyla çok farklı olduğu için, bundan sonraki büyükşehirlere model olacak." dedi.


İnsan odaklı yaklaşım

Proje çalışmalarına başladıklarını ve sosyal ve kültürel projelere önem vereceklerini kaydeden Uğur, Çay deresiyle ilgili çalışmaları DSİ'nin yürüttüğünü kaydetti. Beş yıldızlı otel, Çay deresi ıslahı, tramvay, dal-çık kavşak düzenlemesi, körfez-ray gibi büyük projeleri olduğunu ifade eden Uğur, "Bunun yanında büyükşehir sınırları içinde olan tüm ilçelerimizle ilgili projeler hazırlatıyoruz. Bunların yanı sıra insanların mutluluğunda etkili olan kültür-sanat, spor, sosyal tesis, meydan ve ferahlığı ön planda olan yeşil alan projelerimiz de var. Büyükşehir'e bağlı daire başkanlıkları kurulumları tamamlandığında tüm bu projeler büyük hız kazanacak." diye konuştu.



Yeni Asır




Geri Dön