29 / 03 / 2024

Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Edirne'de TOKİ Fırınlarsırtı mevkiinde geçen yıl temeli atılan ve bu yıl eğitim öğretim yılında 32 derslikle 960 öğrenciye hizmet vermeye başlayan Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreni gerçekleşti.



Edirne'de  TOKİ  Fırınlarsırtı mevkiinde geçen yıl temeli atılan ve bu yıl eğitim öğretim yılında 32 derslikle 960 öğrenciye hizmet vermeye başlayan Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Vali Dursun Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.


Tören sırasında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı online veri paylaşımına ilişkin usul ve esasları belirleyen protokol Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Avcı tarafından imzalandı. Bu arada bakanlar ve protokolün diğer isimleri bir sınıfta sıralara oturup öğrencilik yıllarına geri döndü.


Akmercan Şirketler Grubu'nun yaptırdığı  Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışı öncesi Bakanlar mehteran gösterisiyle karşılandı. ETSO Ortaokulu halkoyunları ekibinin gösterisinden sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. 2014 yılı Dünya Kuran-Kerim Okuma birincisi Selimiye Camii Hatibi Alpcan Çelik Kuran-Kerim okudu. 


 Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada,  yeni bir eğitim yuvasını Edirne'ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,  "İmam Hatip Liseleri de toplumsal anlamda önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Bu güzel okullar devlet millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden biridir. İmam Hatip Liselerimiz, ülkemizin her köşesinde dalga dalga yayılmış medeniyet değerlerimizin meyveleridir. İmam Hatip Okulları aslında milletimizin Kuran-ı Kerim'e ve Hz. Peygambere olan sevdasının bir göstergesidir, bir yansımasıdır. İmam Hatip Liseleri dini değerlerimizin kaynağından öğrenildiği toplumumuza doğru bilgilerin aktarılmasını sağlayan müstesna kurumlardır. Türkiye'de sayılı okullardan biri daha olduğunu hatırlatıyor, böyle hayırseverlerimizin çoğalmasını diliyorum" dedi.


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, ilimi ve bilimi merkeze alan bir anlayışla ülkeye hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti. Dr. Müezzinoğlu, e-nabız projesinden bahsederek, "Bakanlık olarak biz sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum diyoruz. Bakanlık olarak dünyanın en ileri e-nabız projesini başlatmış bulunuyoruz. e-nabız; TC kimlik numarasıyla gidebileceğiniz ve banka kredi kartı gibi şifrenizi alabileceğiniz bir sistem. O şifreyle tüm sağlık bilgileriniz, arşiviniz o telefonunuzda olacak. e-nabız sizin sağlık danışmanınız ve destek unsurunuz olacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili bir proje yapıyoruz. Okulların tatil olmasına fırsat vermeden noktasal iletişimi, bilgiyi milli eğitimle paylaşarak hızlı tedbirleri alabilecek bir alt yapıyı kurduk. Dünyanın hiç bir ülkesinde yok" dedi.


E-NABIZ PROTOKOLÜ İMZALANDI


Bakan Prof. Dr. Avcı da, “Türkiye gerçekten 10 yıldır kapsamını gittikçe genişleten bir sessiz devrim yaşıyor. Sağlık Bakanlığı ile bir protokol imzaladık. Öğrencilerimizin ve ailemizin ve dolayısıyla tüm ülkemizin sağlık koşullarını birebir takip etmeyi sağlayacak olan bu kapsamlı protokol nedeniyle sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Her gün yeni kurumlar, okullar eğitim camiamıza katılıyor. 13 yıldır her alanda edindiğimiz kazanımları eğitimimize de yansıtmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde başlattığımız sessiz devrim hızını, kapsamını arttırarak devam edecek. Okullarımızı idari açıdan daha da güçlendirecek, sağlam şartlarda eğitim vermelerini temin edeceğiz. Yeni dönemde tüm okullarımız tam gün eğitime geçecek. Bu da yeni okullar ve açılışlar demek. İmam Hatip Liselerimiz geleneksel değerlerimizi, kültürel zenginliğimizi, modern eğitim anlayışının verileriyle birleştiren ve memlekete, millete, insana hizmeti esas alan eğitim kurumlarıdır. İmam Hatip Liseleri'nin ara dönemlerde darbe dönemlerinde uğradığı haksızlıkların neye hizmet ettiği ve aslında neyi engellediği bu okulların kuruluşundan itibaren üstlendikleri misyonla yakından ilgilidir. Bizim İmam Hatip Liseleri için yaptığımız düzenlemeler bir hakkın iadesinde ibarettir. Tüm okullarımız ülkemizin istikbaline kendi niteliğine uygun olarak hizmet etmektedir. Açılışını yaptığımız Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi de nesiller boyu insanımızın eğitimine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.


İl Müftüsü Emrullah Üzüm eşliğinde açılış duası yapıldı. Açılışın ardından okul gezildi ve katılımcılara ikramda bulundu. Bakanlar ve protokolün diğer isimleri okulu gezdi ve bir sınıfta sıralara oturarak öğrencilik yıllarına geri döndü.


Edirne Ajans Gazetesi


Geri Dön