26 / 04 / 2024

Edirne'de ikametini getirene ulaşım yardımı yapılıyor!

Edirne'de ikametini getirene ulaşım yardımı yapılıyor!

Edirne Belediye Başkanı Gürkan 'ın, kentin İller Bankası'ndan aldığı payı arttırmak için ikametini getirene ulaşım yardımı yapılacağı açıklaması, üniversite öğrencilerini harekete geçirdi



Üniversite öğrencileri, Edirne Belediyesinin ikametgahını Edirne'ye taşıyacak öğrencilere sağlayacağı ulaşım desteğine ilgi gösterdi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, kentin İller Bankası'ndan aldığı payı arttırmak için ikametgahını kente getirenlere ulaşım yardımı yapılacağını duyurması üzerine, konuyla ilgili bilgi almak isteyenler belediyenin santralinde yoğunluk oluşturdu.


Belediye görevlileri, uygulamanın aylık olduğunu düşünerek arayanları bilgilendirerek, yıllık bir kez ödeme yapılacağını ifade ediyor.


Bu arada, arayanların bir çoğu da ikametgahını Edirne taşıyabileceğini kaydetti.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin İller Bankası'ndan kentte yaşayanlara göre katkı aldığını ancak nüfusun üniversite öğrencileri nedeniyle fazla olduğunu söyledi.


 Üniversite öğrencilerinin ikametgahını Edirne'ye taşımaması nedeniyle hak ettikleri payı alamadıklarını aktaran Gürkan, şöyle konuştu:


"Edirne'nin nüfusu 150 bin 200. Filli olarak yaşayanların sayısı ise 190 bin. İller Bankası'da toplanan vergilerden belediyelere nüfusa göre pay veriyor. Belediye olarak 150 bin kişilik pay alıyoruz ama 190 bin kişiye hizmet ediyoruz. Neredeyse bu farkın tamamı üniversite öğrencilerine ait. Bu öğrencilerden 6'da biri birincil ikametini Edirne'ye almış durumda. Biz de kalan öğrencileri de teşvik etmek amacıyla bir uygulamaya geçtik. Öğrenci kardeşlerimiz, birincil ikametgahlarını taşıyın, ulaşım katkısı olarak 120 bin lira nakit ya da biniş kartı armağan edelim dedik."


Gürkan, kampanyanın başarılı olması durumunda hem İller Bankası'ndan alacakları katkının hem de milletvekili sayılarının artacağını vurguladı.


Uygulamayla ilgili bilgi almak isteyenlerin belediye santrallerinde yoğunluk oluşturduğunu aktaran Gürkan, "Dünden bu yana öğrencilerden olağanüstü bir ilgi var. Çok fazla telefonlar, mesajlar var. İnanmayacaksınız Muş’tan bile arayan var" diye konuştu.


AA


Geri Dön