26 / 04 / 2024

Edirne'de uzmanlar karar verecek, ağaçlar kesilecek!

Edirne'de uzmanlar karar verecek, ağaçlar kesilecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki ağaçları kontrol eden heyet, kar birikmesi nedeniyle yıkılabileceğini beklediği iki soğut ağacını belediye ekiplerine bildirdi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, ağaçların çok değerli olduğu bilmemde olmalarına rağmen insanlara zarar verebilecek durumların da önüne geçme grevlerı olduğunu söyledi. 


Çeşitli zamanlarda, gerektiği zaman kosılmediği için birçok insanın canına mal olan ağaç yıkılma, kırılma hadiselerini herkesm iyi bildiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti: Biz çevreci bir belediyeyiz. Tam anlamıyla yüzde yüz yerine getirdiğimizi iddia etmesem de böyle bir niyetimiz var. 


Ağaç kesmek doğru bir şey değil. Bazı ağaçların da zaman zaman budanması, kesilmesi gorekiyor. Biz bu işi do uzmanlarla yapıyoruz. Bir heyet kurduk, kesilecek ağaçlara onlar karar voriliyor. Bir çay ocağında meydana gelen ağaç kazasının yaşanmaması için bunu yapmak durumundayız. Yani evet, ağaç değerli ama insan canından daha değerli doğll. Uzmanlarımız yol kenarlarındaki ağaçlara bakacak. 'Budansın' dedikleri bııdanacak, 'kesilsin' dodiklori kesilecek." 


AĞAÇLAR BAŞKA ALANA NAKLEDİLECEK 


Şükrüpaşa MahaUesi'nde yol görünen parselde dikili çam ağaçlan başka yere nakledilecek. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan. yaptığı açıklamada, parselde yol görünen ancak yol vasfı taşımayan parselin imar planına göre düzenleneceğini söyledi. Güdürücü Sokak'ı Bahhye Üçok Caddesrna bağlayacak yolun kısa zamanda düzenleneceğini ifade eden Gürkan. "Burası imar planlarında yol gorunüyor ama. zamanında yol yapılmadığı için vatandaş ağaç dikmiş, dikilen çamlar büyümüş. Şimdi yol talebi var ama bir tarafta da ağaçların kalkması gerekiyor. Özel bir araçla çamları yerinden köklerine zarar vermeden sökerek, başka bir yere taşıyacağız" dedi. 


Edirne Haber


Geri Dön