19 / 04 / 2024

Edrine Belediye Meclisi'nden hak aktarımı yapılacak alanlar itirazına ret!

Edrine Belediye Meclisi'nden hak aktarımı yapılacak alanlar itirazına ret!

İmar affı adı altında belli bir zümreye af ve rant sağlanacağı gerekçesiyle 'hak aktarımı yapılacak alanlar' başlıklı maddeye yapılan itiraz Belediye Meclisi'nde reddedildi...



ÖDP Edirne İl Örgütü tarafından, imar affı adı altında belli bir zümreye af ve rant sağlanacağı gerekçesiyle 'hak aktarımı yapılacak alanlar' başlıklı maddeye yapılan itiraz Belediye Meclisi'nde reddedildi. Meclisin Mart ayı olağan toplantısında gündem dışı olarak görüşülen itirazın reddi konusunu tüm partiler oybirliği sağlarken, Uzunköprü, Süloğlu ve İpsala belediyelerine yapılacak yardımlarda ise görüş ayrılığı yaşadı.

Edirne Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı dün 21 maddelik gündemle gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Recep Gürkan gündem maddelerinden önce yaptığı bilgilendirme amaçlı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'yle yaptıkları protokolle 29 yıllığına kiralanan kent ormanı hakkında detaylı açıklama yaptı. 

“SÖĞÜTLÜĞÜ HALKLA BİRLİKTE TEMİZLEYECEĞİZ”

Son yıllarda kullanımda olmayan İzzet Arseven Kent Ormanı'nın oldukça cüzi bir rakama, yıllık 5 bin TL'ye kiraladıklarını söyleyen Gürkan; “Söğütlük kent ormanını Edirne halkının tamamıyla ücretsiz kullanabileceği bir alan olarak düzenleyeceğiz. Şu anda devir işlemleri sürüyor. Tamamen devredildiğinde halkımıza bir çağrıda bulunarak bir iki gün Edirnelilerle birlikte kapsamlı bir temizlik çalışması yapacağız. Halk olarak kullanacaksak halk olarak temizliğini yapacağız. Meclis Üyelerimizle birlikte, Edirnelilerle birlikte oraya gidip poşetleri elimize alıp elpeni elimize alıp orasını temizleyeceğiz” dedi. 

“SANAT GALERİSİ AÇILIYOR”

Gürkan sözlerinin devamında Tunca ve Meriç Köprüsü arasında bulunan bölgede yıllardır atıl durumda olan eski müzikhol binasını Sanat Galerisi yapacaklarına da değinerek; “Orasının esaslı bir biçimde düzenledikten sonra kentin ilk sanat galerisi olarak hizmete açacağız” ifadelerini kullandı. 

“TOPLADIKLARI PARALARLA ARABA ALIYORLAR”

Gürkan daha sonra gündem maddelerinde Almanya'da yapılacak Sivrisinekle mücadelede eğitim seminerini içeren 6'ncı maddede tekrar sözü aldı. Gürkan, Çeltik Komisyonu'nun sivrisinekle mücadelede şehre yakın yerlere çeltik ekenlerden topladığı parayı yanlış yerlerde kullandığını söyleyerek; “Baktığımızda bu para nerede kullanılıyor? Tarım müdürlüğüne araba almakta kullanılıyor veya başka ihtiyaçlarda kullanılıyor. Emin olun her yıl tonlarca para harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz. Bundan bir şikayetimiz yok. Ama birilerinin bizim uğraştığımız sivrisinek üzerinden para kazanıp bunu farklı alanlarda kullanması bizi rahatsız ediyor. Bununla ilgili önümüzdeki dönemde hem basın yoluyla hem de hukuk yoluyla mücadele edeceğimizi şimdiden bütün yetkililere duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu. 

BELEDİYE FİLM PLATOSU OLACAK

Mecliste kabul edilen bir diğer maddeyse Belediye Başkanlığı arkasında bulunan Ulaşım Müdürlüğü'ne ait binanın restorasyonunu içeren madde oldu. Gürkan maddeyle ilgili, söz konusu restorasyon sonrasında aynı sokağı film platosu yapacaklarını belirtti.

ERCAN BİÇER'İN İSMİ SOKAĞINDA YAŞAYACAK

Mecliste ayrıca MHP Grup Sözcüsü Ahmet Karagülle'nin teklifi ve tüm meclisin de desteğiyle geçtiğimiz ay vefat eden Belediye Meclis Üyesi Ercan Biçer'in isminin evinin bulunduğu sokağa verilmesi gündeme geldi. Söz konusu karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 

İLÇE BELEDİYELERİNE YARDIMDA GÖRÜŞ AYRILIĞI 

Öte yandan meclisi tek görüş ayrılığına düşüren madde de İpsala, Süloğlu ve Uzunköprü Belediyeleri'nden gelen yardım talepleri oldu. CHP'li üyelerin yardım talebini kabul ettiği maddeyi AKP ve MHP'li üyeler 'daha sonra değerlendirilmek üzere zaman bırakılsın' diyerek reddetti.

HAK AKTARIMI İTİRAZINA RET

Mecliste son olarak gündem dışı maddelerde ÖDP Edirne İl Örgütü tarafından, imar affı adı altında belli bir zümreye af ve rant sağlanacağı gerekçesiyle 'hak aktarımı yapılacak alanlar' başlıklı maddeye yapılan itiraz reddedildi. Söz konusu maddeye ÖDP İl Örgütü adına İl Başkanı Nevzat Çolak tarafından yapılan itirazda özetle Edirne Belediye Meclisi'nin plan ve yönetmeliklere aykırı olarak yapılmış binaların affını kaybetmiş olduğu, mahkeme kararına rağmen ikinci defa gündemine alarak çıkartmış olduğu 2016/29 sayılı kararı ile hukuksuzluk inadını sürdürdüğünün altı çizilmişti.   

“MADDEYİ KARARA UYGUN OLARAK DÜZENLEDİK”

Konuyla ilgili gündem dışı 5'inci maddede gösterilen gerekçeyle reddedilen itiraz hakkında konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu maddede herhangi bir imar affı durumunun olmadığını, maddenin Edirne'de yaşayan 12 bini gecik vatandaşa ait mülklerdeki hak aktarımını içerdiğini söyledi. Gerekçeli mahkeme kararına uygun olarak 'Hak Aktarımı Yapılacak Alanlar' başlıklı maddeyi tekrar düzenlediklerini belirten Gürkan; 'Biz en azından bu konuya çözüm bulmak için uğraşıyoruz. İtiraz eden arkadaşlar itirazdan başka bir şey yapmıyorlar' dedi.



Yurt Haber Trakya


Geri Dön