20 / 04 / 2024

Efeler Belediyesi'nden konutlar için pahalı tarife!

Efeler Belediyesi'nden konutlar için pahalı tarife!

AK Parti Efeler Belediye Meclis üyesi Ahmet Ünveren, Efeler Belediyesi'nin uyguladığı imar plan değişikliği ücretlerinin çok yüksek olduğunu söyledi.



İlçede konut fiyat pahalılığın plan değişikliği talebiyle ilgili belediyenin belirlediği fiyat tarifesinin çevredeki ilçe belediyelerinden 6-7 kat fazla olmasından kaynaklandığını savunan Ünveren, "Efeler Belediyesi olarak, 2017 yılında, imar plan değişiklikleri için yönetmeliğe ve kanıma uygun olarak metrekarede konut alanlarında 15 lira, ticari alanlarda 25 lira, serbest kullanım alanlarında 30 lira gibi bir ücret belirlemiştik. Yaptığımız çalışmada, bizim metrekarede aldığımız 15 lira bedelin Denizli Pamukkale Belediyesi'nde 2 lira, Muğla'da bir ilçe belediyesinde 4 lira olduğunu, Manisa Şehzadeler Belediyesi'nin ise dosya masrafıyla birlikte metrekareye bakmaksızın 3 bin İha ücret talep ettiğini gördük. Biz de bin 900 lira civarında dosya masrafı ile birlikte yatırımcılardan yüksek fiyatlar talep ediliyor. Yatırımcılar, bizim plan değişikliği ücretlerimizin çevre illere göre çok yüksek olduğundan şikayet ediyor" dedi. 


YATIRIMCILAR SIKINTIDA 

Efeler'de yeni konut alanlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Ünveren, "Birçok eksi mahallede ve beldeden mahalleye dönüşen Tepecik, Ovaeymir, Dalama, Çeştepe ve Umurlu'da geçmişten kalan imar ve planlama gibi ciddi sıkıntılar var. Nazmı imar planlarının hazırlanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden beklediğimiz ancak henüz giderilmeyen eksiklikler var. Timi bu sıkıntıları birleştirdiğimizde Aydm'da inşaat yapılabilir parsel bulma konusunda yatırımcılar büyük sıkıntılar çekiyor. Bundan dolayı arsa fiyatları çok yükseldi. Bu maliyet ister istemez daire satış fiyatlarına yansıyor. Tabi daha uygun fiyata konut edinmek isteyen vatandaşlarımız sıkıntılar yaşıyor" diye konuştu. 


"YATIRIM İĞİN GELİRE İHTİYACIMIZ VAR" 

Ünveren'e cevap veren Efeler Belediye Başkanı Mesut Ozakcan, imar plan değişikliği ücretlerinin düşürülmesi için kendilerine bugüne kadar hiçbir talebin gelmediği belirterek, 

"Belki o belediyelerin paraya ihtiyacı olmayabilir. Ancak biz yeni kurulan bir belediyeyiz. Yatırımlar için gelire ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön