26 / 04 / 2024

Efeler'e düğün salonu müjdesi!

Efeler'e düğün salonu müjdesi!

Efeler Belediye Meclisi; belediyeye ait 16 düğün salonundan şehitlerin birinci derece yakınları ile gazi ve engellilerin ücret olarak yararlanmasına oybirliğiyle karar verdi.



Efeler Belediye Meclisi, Mart ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, yönetti. 4 üyenin mazeretli olarak katılmadığı toplanın gündeminde, 9 madde yer aldı. 


İlk olarak Güzelhisar Mahallesi'nde 1299 ada, 161 ve 162 parsellerde kayıtlı, imar planında park alanında kalan taşınmazların kamulaştırılmalarını teminen 2015-2019 yıllarını kapsayan 5 yıllık imar planına ilave edilip edilmeyeceği, ilave edilmesi durumunda bütçede yeterli ödeneğin ayrılması hususlarında karar alınması teklifi, görüşüldü. İmar Komisyonu, Kıymet Takdir Komisyonu ile Plan ve Biitçe Komisyonu'nun olumlu görüş sunduğu teklif, oy birliği ile kabul edildi. 

DÜĞÜN SALONU

Ardından. Efeler Belediyesi'nc ait 16 düğün salonundan, ilçede ikamet eden şehit ailesi yakınları ile gazi ve engellilerin ücret olarak yararlanması hususunda karar alınması teklifi, ele alındı. Bu teklif de oy birliği ile kabul edildi. 


Teklif ile ilgili konuşan Başkan Özakcan, "Bu, şehit ailesi ve gaziler ile engellerimize yönelik gündem maddesidir. Evlenmek isteyen şehitlerimizin birinci derece yakınları, gazilerimizin ve engellilerimizin kendileri, düğün salonlarımızdan ücretsiz olarak yararlanacak" diye konuştu. 

İKİ ADET OTOBÜS ALINACAK

Toplantıda, belediyenin sosyal hizmetler kapsamındaki muhtelif işlerinde kullanılmak üzere iki adet otobüs satın alınması hususu da görüşüldü. Yapılan oylama sonucu, oy birliğiyle iki adet otobüsün satın alınmasına karar verildi. 

Diğer gündem maddeleri de görüşülüp kabul edildikten sonra Başkan Özakcan, toplantıyı kapattı


Aydın Hedef Gazetesi



Haber Yeni Asır'da şu şekilde yer aldı;


Efeler Belediye Meclisi, mart ayı ilk toplantısında belediyeye ait düğün salonlarında şehit aileleri, gaziler ve engellilerin ücretsiz olarak yararlanması hususunu görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale eden hususun kabul edilmesi halinde evlenmek isteyen şehit aileleri, gaziler ve engellilere, ücretsiz olarak düğün salonu hizmeti verilecek.


Aydın'ın en büyük ilçesi Efeler'de Belediye Meclisi'nin mart ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Mesut Özakcan başkanlığında yapıldı. Meclis Salonu'nda yapılan oturumda meclis üyeleri, belediyeye ait düğün salonlarında şehit aileleri, gaziler ve engellilerin ücretsiz olarak yararlanması hususunu görüştü. Oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen hususun kabul edilmesi halinde evlenmek isteyen şehit aileleri, gaziler ve engellilere, ücretsiz olarak düğün salonu hizmeti verilecek.


Efeler Belediyesi olarak her zaman şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Özakcan, "Şehit ailelerimize, gazilerimize ve engelli vatandaşlarımıza ekonomik olarak destek sağlamak ve sahip çıkmak amacıyla bu tür uygulamayı hayata geçireceğiz. Şehitlerimize ve gazilerimize ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Ücretsiz olarak düğün salonu hizmetimizle onları memnun etmek istedik. Engelli kardeşlerimize bu konuda da destek olacağız. Engelli kardeşlerimize de en iyi şekilde hizmete sunmaya devam edeceğiz" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön