25 / 04 / 2024

Ege Bölgesi Arap turist beklentisinde!

Ege Bölgesi Arap turist beklentisinde!

Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökçe Özdemir, Charlie Hebdo saldırısından sonra Schengen vizesinin zorlaşmasıyla Avrupa'ya tatile giden Arap turistlerin, Türkiye'ye yönelebileceğini belirtti.



Gökçe Özdemir, "Özel pazarlama iletişim uygulamalarıyla Arap ülkelerinden, turizmle ilgili Türkiye ve özellikle Ege'ye yüksek talep artışı olabilir" görüşünü bildirdi. 


Gökçe Özdemir, açıklamasında, Ortadoğu ülkeleri için uluslararası seyahat destinasyonları arasında Avrupa ülkelerinin yüzde 46'lık orana sahip olduğuna dikkati çekerek, Avrupa'yı yüksek gelir grubundaki, Türkiye'yi ise orta gelir grubundaki Arap turistin tercih ettiğini söyledi. 



Avrupa Birliğinin (AB) Charlie Hebdo saldırısının ardından Schengen vizesi başvuru sistemini sertleştirmeye yönelik adımlar atmasınm, yüksek harcama yapmalarıyla dünya turizminin gözdesi olan Arap turistleri de etkileyeceği öngörüsünde bulunan Özdemir, şunları ifade etti: "Charlie Hebdo saldırısından sonra Schengen vizesinin zorlaşmasıyla Avrupa'ya tatile giden Arap turistler, Türkiye'ye yönelebilir. Özel pazarlama iletişim uygulamalarıyla Arap ülkelerinden, turizmle ilgili Türkiye ve özellikle Ege'ye yüksek talep artışı olabilir. Schengen vizesiyle ilgili muhtemel değişiklikler, Türkiye için fırsat olarak görülmeli." Özdemir, 161 bin 625 kişiyle geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 0,43'ünü oluşturan Arap turistlerden sadece 5 bin 705'inin İzmir'i tercih ettiğini sözlerine ekledi. 


Yeni Ekonomi


Geri Dön