29 / 03 / 2024

Ege Turizm Merkezi projesi 'zemin artı iki katı' geçmeyecek!

Ege Turizm Merkezi projesi 'zemin artı iki katı' geçmeyecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme için ortaya koyduğu ‘Ege Turizm Merkezi’ projesi hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den sonra Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da değerlendirmede bulundu.



Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kültür Bakanlığı tarafından ortaya çıkan 'Ege Turizm Merkezi' projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un önümüzdeki süreçte bir proje ihalesine çıkılacağını söylediğinden bahseden Başkan Oran, "Sayın Bakanımıza şunu da söyledim; Çeşmemizin nazım imar planları ve onun notları var. Dolayısıyla imar yoğunluğu, imar kirliliği yaratmayacak, betonlaşmayı çoğaltmayacak, kıyıları halktan koparmayacak planlarda biz Bakanlığımızla teşriki mesai yaparak içinde yer alarak taraf olmak isteriz. Biz de destekleriz. Tabi ki fikrimizin alınması kaydı şartıyla" açıklamasında bulundu. Bakan Ersoy'un projede yer alacak yapıların 'zemin artı iki katı' geçmeyeceğini söylediğini ifade eden Oran, "Yükseklik güzel ama bir de yoğunluğu duymamız lazım" dedi.

"ENDİŞELERİMİ İLETTİM"

"Ben bundan 100 yıl evvel vizyonunu turizm olarak koymuş bir kentin şehreminiyim" diye konuşan Oran, "Şehremini demek şehrin emin edildiği, teslim edildiği insan demek. Çeşme'ye yapılacak turizm yatırımlarının arkasında olmak benim görevim. Hazine arazisi demek vatanın, milletin, halkın arazisi demek. Bizler halkın seçilmiş temsilcileriyiz. Bunların bizlerle danışılarak yapılması en doğru olandır. Fakat vatandaşlarımın mallarının acele kamulaştırmayla ellerinden alınmasına karşıyım. Bu net. Bunu da Devletimizin Turizm Bakanına birebir ilettim. Kendisi de bu konuda hassasiyetini iletti, gerekirse '18 uygulamasına gidileceğini' ifade etti. Benim vatandaşlarım devletimizle beraber yapılan planlamada turizm yaparlar ve kendileri de buraya bir şekilde ortak olur. Kendilerinin de turizm yapma fırsatı kendilerine verilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

SOYER: BİLMEDEN KARŞI ÇIKMAK DOĞRU DEĞİL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, proje hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuştu. Soyer, "Ben sadece imar planı üzerinde yapılan tadilatla, kamulaştırmayla ilgili fikir sahibiyim. Projeyi de anlamaya çalışıyoruz. Bakanlığın sunduğu projeden tam haberdar değiliz. Geçtiğimiz günlerde  İzmir  Başkanlar Kurulu'nun gidip Bakan Ersoy ile yaptığı görüşme sonrasında biraz bilgi sahibi olduk" dedi. Soyer, projeyle ilgili basına yansıyan bazı kesimlerce dava açılacağıyla ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine, "Yok biz o noktada değiliz. Bilgi topluyoruz. Daha bilgi edinmeden karşı çıkmak veya taraftar olmak doğru değil" açıklamasında bulundu.


Geri Dön