24 / 04 / 2024

Ekonomik merkezi Marmaray çizecek!

Ekonomik merkezi Marmaray çizecek!

Asrın projesi olarak tanımlanan Marmaray'ın güzergahında bulunan semtlerde ciddi bir ekonomik hareketlilik bekleniyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun'a göre Avrupa ve Anadolu Yakası'nda değerlenecek semtler şöyle...




TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdür Yardımcısı Fatih Tosun,  Marmaray  Projesi ile öne çıkan bölgelerin Avrupa yakasında Florya, Yeşilköy, Bakırköy ve Zeytinburnu, Asya yakasında ise Üsküdar, Kadıköy ve Kartal bölgeleri olacağını belirterek, 'Marmaray Projesi ile bu merkezler daha ulaşılabilir hale gelecek bu da konut fiyatlarında olumlu yönde etki yaratacak' dedi.


ŞEHİR KUZEYE İLERLİYOR


Marmaray Projesi'nin geçtiği bölgelerde gayrimenkul sektörüne yansımalarını değerlendiren Tosun, inşasına 2004'te başlanan projenin bir ayağının Boğaz geçiş kısmı (Tüp Tünel) diğerinin ise Haydarpaşa-Gebze ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi olduğunu kaydetti. Tosun, İstanbul'un batıda Halkalı, kuzeyde Levent ve doğuda Tuzla'ya kadar uzanan doğu-batı koridoru üzerinde genişlediğini ve sürecin özellikle Marmara kıyıları üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.


3. KÖPRÜ DE ÖNEMLİ


Kuzeye doğru kayma sürecini TEM Otoyolu ve ikinci Boğaz köprüsünün hızlandırdığını ve üçüncü köprünün yapımının kenti daha da kuzeye yönlendireceğini dile getiren Tosun, 1/100 binlik İstanbul İl Çevre Düzeni Planı'na göre Tuzla-Pendik, Kartal ve çevresi, Maltepe, Bostancı, Kadıköy, Taksim ve çevresi, Zeytinburnu ile Bakırköy ve çevresinin merkezi iş alanı-çekim merkezi olarak görüldüğünü kaydetti.


FLORYA VE ZEYTİNBURNU CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Tosun, Marmaray Projesi ile öne çıkan bölgelerin Avrupa yakasında Florya, Yeşilköy, Bakırköy ve Zeytinburnu, Asya yakasında ise Üsküdar, Kadıköy ve Kartal bölgeleri olacağını ifade ederek, 'Florya'nın en belirgin özelliği geniş ve bahçeli evleri, lüks konut siteleridir. 1980'ler sonrası hızla zenginleşen yeni bir sınıfın ortaya çıkmasıyla beraber lüks konut ihtiyacı arttığında, Florya birbiri ardına inşa edilen bina ve villalarla yoğun talep gördü. Bölgeye olan talebin yoğun olması yatırımcı firmaların da bölgeye olan ilgisinin canlı kalmasını sağlıyor. Bugün boş arsa arzının oldukça kısıtlı olduğu bölgede eski yapılar yıkılarak, yeni projeler hayata geçiriliyor' diye konuştu.


KADIKÖY'DE LÜKS PROJELER


Fatih Tosun, Kadıköy'ün alışveriş merkezlerine yakınlığı, Marmara ve Doğuş, üniversiteleri, E-5 Karayolu, Boğaziçi Köprüsü'ne yakın konumlanmasının etkisiyle yeni lüks konut ve rezidans projeleriyle yüksek talep gören bir bölge haline geldiğini belirterek, yeni konut ve otel yatırımlarının da gayrimenkul piyasasına hareketlilik katarak, bölgenin öne çıkmasına neden olduğunu kaydetti.


Yeni Şafak


Geri Dön