25 / 04 / 2024

Ekonomist Selçuk Geçer oturup düşünün dedi! Doların 20 liraya çıkacağı net tarihi açıkladı

Ekonomist Selçuk Geçer oturup düşünün dedi! Doların 20 liraya çıkacağı net tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son yayınında doların 20 liraya çıkacağı tarihi takipçileriyle paylaştı.



DOLARDA 16.30’U GÖRÜRSEK KİMSE ŞAŞIRMASIN

Geçer "Döviz satılıyor bir miktar geriye gidiyor. Ve 16,30'ü görürsek kimse şaşırmasın. Euro'da da hafif geri çekilme var. Hem dünyada hem Türkiye'yi etkileyen brent petrol fiyatları. İşler karışmaya devam edecek. Bu kafa değişmediği sürece bunların bedelini ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

DEMEK Kİ DÖVİZ DÜŞMEYECEK, YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Dolar kuruna ilişkin korkutan tahminlerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer "Dünyada enflasyon artıyor. Aslında biz enflasyonla ilgili en iyi aylardayız. Dolayısıyla enflasyonun bu olmadığını görüyoruz. Bunun dövize etkisi ne olacak? Dolar şu an 16,54. Demek ki döviz düşmeyecek. Yükseliş eğilimine devam edecek" diye konuştu.

YAZ AYLARINDA DOLAR 20 LİRA, SONBAHARDA 22 LİRA

Geçer konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Nebati enflasyon düşme eğilimine girdi" diyorsa oturup düşünmek gerek. Piyasada gerçek enflasyonu frenleyemiyor. Dolar bu koşullarda 22 liraya emin adımlarla gidiyor. Hatta biz yaz aylarında 20 lirayı buluruz. Sona Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarında enflasyonu yoldan çıkar ve doları fırlatır.

Kur nasıl bu seviyelerde tutulacak? 5 Nisan 1994 yılından daha daha sert bir seviyeye doğru gidiyoruz.

Daha büyük bir krize ve daha büyük bir bunalıma doğru yol alıyoruz. Bu sıkıntılar bitmeyecek hazırlıklı olun. 1994 krizinden daha beter olacağız. Kur bir gecede 6 kat arttı. Fakirlik ve hiperenflasyona gidiyoruz"

Ekonomist Selçuk Geçer oturup düşünün dedi! Doların 20 liraya çıkacağı net tarihi açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Temmuz 2022 tarihinde saat 01:18’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,69 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 969,89 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş hiç dolar ve gram altın almayanlara yeni hedefi açıkladı! İşte toparlanma dönemi

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan büyük iddia! Doların asıl yükselişinin ne zaman olacağını açıkladı

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön