27 / 04 / 2024

Ekonomistler tek görüşte birleşti! Altın için önemli uyarı

Ekonomistler tek görüşte birleşti! Altın için önemli uyarı

Altın fiyatları pek çok vatandaşın ilgilendiği ortak konulardan birdir. Altın fiyatlarındaki dalgalanma hala devam ediyor. Ekonomistler ise tek görüşte bir araya geldi. İşte detaylar!



AYI PİYASASI NE NEDİR?

Ayı piyasası kısaca, piyasaların karamsar durumda olduğu, fiyatların uzun bir süre daha düşüş eğiliminde olacağı beklentisi içinde bulunduğu durumlar için kullanılan bir tabirdir. Bir finansal ürünün ayı piyasasına girdiğini söylemek için, ilk olarak ana trendin aşağı yönlü yani düşüşte olması gerekiyor. Fed’in yayımlanan toplantı tutanakları uzmanlar tarafından merkez bankasının sıkılaşma politikasında nasıl bir yol tutacağına ve 26 ile 27 Temmuz’da yapılacak toplantıda 50 veya 75 baz puan faiz artırım seçeneklerinden hangisinin uygulanacağına dair ipuçları için dikkatle incelenecek. Yatırımcıların beklediği diğer veriler de Cuma günü yayımlanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri.

“Spot altın şimdiye kadar doların gölgesinde kalıyor gibi görünüyor” diyen MineLife Kıdemli Maden Analisti Gavin Wendt, “Altın şimdiye dek piyasaların ve güvenin düşüş gösterdiği ortamda iyi bir performans sergiledi ama doların son zamanda değer kazanması ABD para birimi üzerinden fiyatlanan altına negatif etki etti” değerlendirmesini yaptı. Gavin değerli metalin istikrar kazanmaya çalıştığını ve toparlanmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Altın fiyatlarına yönelik yeni tahminler de yapılıyor. 3 uzman isim de yeni tahminlerini belirtti.

James Steel, ons altın fiyatlarının yılın ikinci yarısında 1.800 doların altına düşeceğini tahmin ettiğini söylerken, Suki Cooper, dördüncü çeyrekte ons altın fiyatının 1.750 dolara düşeceğini söyledi. Rhona O'Connell da ons altında daha düşük fiyatlar olacağını düşünüyor. Bununla birlikte 1.800 doların altındaki herhangi bir düşüşün güçlü alım sinyalleri üretebileceğini açıkladı.

Ucuz konut satışı başlıyor! TOKİ 24 ilde harekete geçti

Haziran 2022’de Türkiye'nin otomobil ihracatı yüzde kaç oldu? haziran ayı otomobil ihracatı ne kadar oldu?

Dört gün içinde başvurdun başvurdun! Akbank başvuranlara 0 faizle 7500 TL veriyor

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön