24 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu açıkladı! İşte İstanbul’daki hayat pahalılığı!

Ekrem İmamoğlu açıkladı! İşte İstanbul’daki hayat pahalılığı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hayat pahalılığının kentteki etkilerini açıkladı. İmamoğlu, bahsi geçen pahalılığın bir yılda yüzde 112 arttığını ifade etti. İmamoğlu, 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarının maliyetinin 27 bin 596 lira olduğuna dair açıklamalarda bulundu.



İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu İstanbul’daki yaşam maliyetine ilişkin bilgiler verdi.

İBB Başkanı, "2021 Aralık ile 2022 Aralık ayı arasındaki süreçte, İstanbul’daki yaşam pahalılığı yüzde 112'yi aşan bir oranda arttı" dedi.

 Ekrem İmamoğlu açıkladı! İşte İstanbul’daki hayat pahalılığı!

"İSTANBUL'DA YAŞAM MALİYETİ 27 BİN 596 TL"

2022 yılında İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 27 bin 596 TL'ye çıktığını dile getiren İmamoğlu, "Dört kişilik bir ailede, dört kişi de en az asgari ücretle çalışmalı ki, bunun üzerine çıksın. İstanbulluların yüzde 61, 'son üç ay içerisinde geçinebilecek kadar para kazanmadığını' söylüyor" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön