26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

Ekrem İmamoğlu Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek!

18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde Fikirtepe mağdurlarını ziyaret edecek.



18 Mart Pazartesi günü (bugün), saat 19:00’da CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe Mandıra Caddesi üzerinde, eski Tanzim Satış alanına yakın bir bölgede konuşlanan Leke Fikirtepe Platformu enstalasyonunun önünde kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret edecek.

“Sessizliği bozmak için Leke’ye bir çivi de sen çak!” kampanyası çerçevesinde, bölge halkının sorunlarını dinleyecek olan Ekrem İmamoğlu, bölge halkına hitaben bir konuşma yapacak ve desteklerini bildirecek.

Kentsel dönüşümde 2005 yılında pilot bölge seçilen Fikirtepe’de 65.000 hak sahibi mağdur durumda bulunuyor. Evi yıkılan ve kira ödeyecek geliri olmayan vatandaşlar akrabalarının yanında, sokakta ve çadırda kalıyor. Bölgede faaliyet gösteren inşaat şirketleri iflasa sürüklendi. Bugün gelinen nokta itibariyle, devlet tarafından plansız bir şekilde başlatılan süreç büyük bir leke’ye dönüştü.

Sessizliği bozmak için…

1-) Fikirtepe’de evleri yıkılan mağdur vatandaşlara kanuna uygun olarak acilen kira yardımı yapılması,
2-) Fikirtepe’de maketten ev satın alarak mağdur olan vatandaşlara evlerinin en kısa sürede teslim edilmesi,
3-) T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin yönetilmesi ve projelerin tamamlanması,
4-) Fikirtepe’nin sorunlarını çözecek kanun çıkarılması,
5-) Tüm Fikirtepe projelerinin ve alt yapının tamamlanması,
6-) 5 yıllık bir program yapılarak kamuoyuna ilan edilmesi için,

CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ‘Fikirtepe leke değil, eser olsun’ hedefi ile üç ay önce başlattılan "sessizliği bozmak için lekeye bir çivi de sen çak!’ konulu kampanya kapsamında, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Mağdurları'na desteklerini açıklayacak. 


Geri Dön